Managerul „Mavromati”: Finele acestei săptămâni va aduce o efervescență a cazurilor de infectare cu COVID

Managerul „Mavromati”: Finele acestei săptămâni va aduce o efervescență a cazurilor de infectare cu COVID

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani, Radu Malancea, a declarat, luni, că se așteaptă ca, la finele acestei săptămâni, în județ să se observe o creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, cu toate că, în aceste momente, ne aflăm într-o pantă descendentă, potrivit acestuia.

„Ne așteptăm și la o efervescență a virusului prin eliberarea pe care a simțit-o populația în acest weekend. Avem experiența sărbătorilor Pascale, dar și a sărbătorii de 1 mai, în urma cărora au crescut numărul de cazuri pozitive. Acum s-ar putea să fie și mai rău!”, a spus Radu Malancea.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, Monica Adăscăliței, a transmis un mesaj către botoșăneni cu privire la starea de alertă instituită pe teritoriul României, precizând faptul că cetățenii trebuie să se protejeze în continuare și să ia măsuri de distanțare socială pentru a împiedica răspândirea virusului.

„Nu știm cât va dura această pandemie  dar vom continua, pe aceeași linie, să ieșim cu bine din această poveste. De asemenea, vreau în primul rând să transmit populației rugămintea de a continua măsurile de protecție și distanțare socială, pentru că numai așa putem să ne protejăm si să nu fim contaminați”, a precizat dr. Monica Adăscăliței.

O altă problemă ridicată de șefa DSP a fost protejarea personalului medical pentru că „dacă ei vor fi sănătoși vom avea resursă umană ca să trateze toți pacienții infectați cu Covid-19”.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
45

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
87

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
143

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...