Cât costă o zi de spitalizare, la Spitalul Mavromati!

Cât costă o zi de spitalizare, la Spitalul Mavromati!

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati au făcut un calcul privind costul pe zi de spitalizare per pacient, pe secţiile şi compartimentele unităţii.

Acest cost variază de la o secţie la alta, în funcţie de gravitatea afecţiunii de care suferă pacienţii, dar şi de tratamentul de care au nevoie.

Cel mai ridicat cost, de 7.142 de lei, a fost în cursul anului 2016 în cadrul Secţiei HIV/SIDA, urmată de Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă cu un cost mediu de 1.900 de lei pe zi/pacient şi Secţia prematuri copii, cu un cost mediu pe zi de 1.347 lei.

Cel mai mic cost mediu înregistrat s-a realizat în cadrul secţiei psihiatrie 6 cronici, cu 133 de lei zi.

“Costul include cheltuielile cu spitalizarea, cu medicamentele, cu asistenţa medicală şi cu personalul. Costul mediu pe spital, per zi de spitalizare, în anul 2016, a fost  de 440 lei”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Acest cost este acoperit din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Apel făcut de primarul Cătălin Flutur pentru ajutorarea sinistraților din Primăverii. Cont deschis pentru aceștia

astăzi, 17:45
154

Primarul muncipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat, marți, un nou apel pentru ajutorarea familiilor afectate de explozia din data de 15 septembrie, de pe strada Primăverii nr.18.Conducer...

Disperarea sinistraților de pe strada Primăverii: "Unde să mergem să dormim? Pe stradă, în parc?". Oameni rămași fără serviciu!

astăzi, 16:00
932

Și, pe lângă durerea pe care o simt în suflet, oamenii au în continuare multe întrebări. Unde vor locui, cât va dura până când viețile lor vor reintra pe...

Blocul de pe Primăverii, afectat de explozie, prezintă "risc ridicat de PRĂBUȘIRE"! Recomandarea autorităților pentru locatari!

astăzi, 15:28
546

Prefectul Dan Șlincu a dat citire raportului de expertiză întocmit de prof. Dorel Plătică și care susține negru pe alb că blocul nu mai poate fi locuit până când nu se fac lu...