Botoșani a devenit „zonă verde” pe harta COVID. Mesaj de recunoștință transmis de către șefa DSP

Botoșani a devenit „zonă verde” pe harta COVID. Mesaj de recunoștință transmis de către șefa DSP

Judeţul Botoşani reprezintă o zonă „verde” privind rata de creștere procentuală a numărului de cazuri, conform Tabloului sintetic al epidemiei de COVID-19 pe județe în România la data de 8 august a.c. Reușita se datorează atât cadrelor medicale, cât și populației largi, care respectă regulile, spune șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, printr-o postare pe Facebook. Oficialul a ținut să le mulțumească celor care depun eforturi în acest sens.

Medicul Monica Adăscăliței subliniază că, pe lângă eforturile medicilor și asistenților din unitățile spitalicești, este vorba și despre o muncă „fără întrerupere” a specialiștilor epidemiologi din cadrul Direcției pe care o coordonează, în condițiile în care departamentul lor prezintă deficit de personal.

„De câteva zile judeţul Botoșani a devenit zonă verde pe hartă României de la începutul pandemiei. Acest fapt se datorează atât populației jud Botoșani care a înțeles că doar dacă ne protejăm putem fi sănătoși, precum și cadrelor medicale care fac eforturi imense cât și colectivului inimos de la DSP BOTOȘANI. Acești oameni din DSP muncesc fără întrerupere de începutul pandemiei 7 zile din 7. Echipa de la compartimentul de epidemiologie (o mână de oameni) muncesc non stop şi, datorită muncii lor, pot spune că situația epidemică de la Botoșani a fost ținută sub control. Dragi colegi din DSP, vă mulţumesc tuturor pentru toată munca pe care o depuneți, mă înclin în față voastră şi să dea Dumnezeu să ajungem în ziua când vom putea spune că la Botoşani nu mai avem nici un caz Covid pozitiv (confirmat sau internat)”, a scris Monica Adăscăliței, directorul interimar al DSP Botoșani, pe Facebook.

Potrivit hărții, Botoșani și Suceava sunt singurele județe „verzi”, adică având o rată de creștere procentuală medie de 0% a numărului total de cazuri din ultimele cinci zile. În plus, Botoșani are o densitate de 5-9 cazuri noi la 1 milion de locuitori, în ultimele trei zile.

Amintim că bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1206, duminică, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP. Numărul cazurilor active este 118 în prezent. Asta pentru că, de la debutul pandemiei, dintre botoșănenii infectați, 998 au fost declarați vindecați, dintre care aproape 200 numai în ultimele patru zile.

Până în prezent, s-au înregistrat 90 de decese în rândul botoșănenilor infectați.

La nivel național, județul Botoșani a coborât pe locul 18, sâmbătă, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta