Surse: un fost secretar de stat vrea să devină șeful Consiliului Județului Botoșani. Cum ar putea Țurcanii stăpâni totul din umbră

Surse: un fost secretar de stat vrea să devină șeful Consiliului Județului Botoșani. Cum ar putea Țurcanii stăpâni totul din umbră

Surse politice susțin că fostul secretar de stat Bogdan Dăscălescu, actual membru ALDE, va fi candidatul organizației județene pentru șefia Consiliului Județean (CJ) Botoșani.

Numit, nu de multă vreme, coordonator al tuturor filialelor ALDE din regiunea Moldova, în urma unui congres de partid, desfășurat la Brașov, Dăscălescu pare a vâna mai multe oportunități, alături de numele cu care și-a împărțit faima, de la prima sa apariție pe scena publică: Țurcanu.

Bogdan Dăscălescu a fost consilier al fostului europarlamentar Mihai Țurcanu, fratele renumitului Florin Țurcanu, care a eliberat biroul de șef al Consiliului Județean Botoșani, drept consecință a unei condamnări penale. În 2013, subiectul a plecat din rândul consilierilor județeni, pentru a îmbrățișa funcția de vicepreședinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), cu rang de secretar de stat, demnitate obținută în cadrul Uniunii Social-Liberale. În 2014, după ruperea USL, a fost demis din funcție, rămânând alături de liberali și, în mod special, de Țurcani, care au migrat, încet și sigur, spre alte căi de a accede electorat și posturi.

Revenirea în politică a lui Florin Țurcanu, după o perioadă în care s-a preocupat de afacerile din localitatea Dracșani și de procesele sale, încercând să achite datoriile unor companii declarate falimentare și deschizând alte portițe de venit, a fost ironizată de unii lideri politici. În schimb, strategiile noului ALDE, cele de după schimbarea conducerii locale și instalarea cuplului Florin și Roxana Țurcanu, par să fie logice și progresive. Roxana, fost deputat, a preluat conducerea Cancelariei Prefectului, după ce a muncit cot la cot cu angajați la negru ai restaurantului pe care îl administrează în municipiul Botoșani, Art and Food. Prefectul județului, Alexandru Colbu, este și el din familia ALDE, alături de mai toată echipa de consilieri.

Dacă, ipotetic, Bogdan Dăscălescu ar candida și ar câștiga statutul de șef al Consiliului Județean, județul Botoșani ar fi, practic, condus din umbră de către Florin Țurcanu, cel care îi orientează în spațiu pe fosta potențială concurentă la Prefectură și pe viitorul candidat la CJ.