Semnalul îngrijorător pe care l-a primit Raluca Turcan la Botoșani privind guvernarea PSD

Modul în care guvernează social-democrații a fost dur criticat, sâmbătă, la Botoșani, de președintele PNL, Raluca Turcan, care a participat la Biroul Politic Județean al organizației județene.

Semnalul îngrijorător pe care l-a primit Raluca Turcan la Botoșani privind guvernarea PSD

Raluca Turcan a spus că guvernarea PSD este un atentat la bunăstarea românilor și la tot ceea ce înseamnă dezvoltare. Liderul liberal a dat exemplul avalanșei de majorări de salarii din sectorul bugetar pentru care nu se indică și sursele de finanțare.

Turcan a vorbit despre Primăria Botoșani unde fondul de salarii se ridică la 37 de milioane de lei, iar toate veniturile proprii ale municipalității sunt doar de 36 de milioane de lei.

"În Botoșani, am constatat că guvernarea PSD este un pericol la adresa bunăstării românilor și practic primăriile, și indirect românii, în special botoșănenii, sunt sub asediul sărăciei. Am fost foarte neplăcut surprinsă să primesc informații care confirmă și întăresc faptul că guvernarea PSD în momentul de față chiar dacă promite vrute și nevrute, în special pentru sectorul public, seamănă sămânța de sărăcie. Am stat de vorba cu primarii care au spus că în momentul de față orice proiect sau plan de bunăstare și de dezvoltare este sub semnul întrebării. Avem Programul Național de Dezvoltare Locală care ar trebui să aducă bani de la Guvern pentru dezvoltarea localităților. Acest program este deja folosit ca instrument politic. Avem fonduri europene care din nefericire par blocate cel puțin pe următorul an și jumătate din cauza unor proceduri greoaie în folosirea unor bani pe care UE îi pune la dispoziția României pentru a crea bunăstare", a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL a mai spus că bugetele locale sunt într-o pericol uriaș de a putea duce măcar un leu spre dezvoltare locală pentru că "guvernarea PSD în această avalanșă de promisiuni de creșteri de salarii nu a spus și de unde se dau acești bani. S-a făcut transfer de povară de cheltuială fără transfer de resursă. Acesta este un semnal îngrijorător pe care l-am primit la Botoșani și care este întărit și de alte semnale care ne vin din toată țara", a conchis Turcan.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

astăzi, 12:29
636

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1593

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6761

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...