Preşedintele Iohannis se adresează Parlamentului în legătură cu modificarea legislaţiei penale

Klaus Iohannis se adresează Parlamentului, marţi, de la ora 12, cu un mesaj legat de modificarea codurilor penale şi de reacţiile generate de aceasta. Liderii coaliţiei guvernamentale i-au cerut ca mesajul să conţină şi un apel la calm, în contextul amplelor proteste în mai multe oraşe ale ţării.

Preşedintele Iohannis se adresează Parlamentului în legătură cu modificarea legislaţiei penale

   Foto: Inquam

Potrivit News.ro, preşedintele Iohannis a trimis, vineri, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului prin care le-a adus la cunoştinţă intenţia sa.

"Doresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislaţiei penale, precum şi la evenimentele generate de acestea. Vă propun ca data prezentării mesajului în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00. Vă rog să primiţi asigurarea întregii mele consideraţii", se arată în scrisoare.

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat curs solicitării lui Iohannis astfel încât şedinţa de plen reunit care va începe la ora 10 pentru a dezbate bugetul va fi întreruptă pentru ca deputaţii şi senatorii să asculte mesajul prezidenţial. După mesajul acestui dezbaterile pe buget vor fi reluate.

Chiar dacă Guvernul a abrogat mult contestata OUG 13/2017, preşedintele va aborda acelaşi subiect pe care l-a anunţat iniţial. ”Mâine, la ora 12:00, mă voi adresa Parlamentului României. Modificările legislaţiei penale iniţiate de Guvern, care au generat o puternică reacţie civică, trebuie aduse în atenţie şi de la tribuna Legislativului. Vă invit să mă urmăriţi!”, a scris preşedintele, luni, pe Facebook.

La mesajul preşedintelui va asista şi primul-ministru Sorin Grindeanu, potrivit programului oficial al acestuia anunţat de biroul de presă de la Palatul Victoria.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat speranţa luni, la Parlament, că mesajul pe care preşedintele Klaus Iohannis urmează să îl adreseze în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va fi unul echilibrat, iar şeful statului va lansa un apel la calm şi stabilitate aşa cum au făcut şi social-democraţii. La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu i-a adresat preşedintelui Iohannis, luni, o scrisoare deschisă în care îi cere să uzeze de influenţa sa asupra protestatarilor pentru a-i determina pe aceştia să pună capăt manifestaţiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...