O PALMĂ usturătoare pentru politicienii români: Și tiganii vor o Românie fără hoţi!

"Toţi ţiganii să facă poză la locul de muncă să o posteze, să vadă toţi că şi ţiganii sunt oameni, şi ţiganii vor o Românie fără hoţi, o Românie în care să se poată trăi şi munci. Să nu vă fie ruşine, chiar dacă o să fim înjuraţi că suntem ţigani… dar ţara noastră România e şi în sufletul nostru la fel ca în cel al tuturor românilor… Jos corupţia! Jos hoţia!"

O PALMĂ usturătoare pentru politicienii români: Și tiganii vor o Românie fără hoţi!

Să le arătăm că suntem ţigani care muncesc cinstit, nu fac ţara de ruşine şi s-au săturat de corupţia şi hoţia din România! Sub acest îndemn, rromii din Londra s-au reunit într-o acţiune spontană pe facebook. "Toţi ţiganii care sunt pe grup să facă poză la locul de muncă să o posteze pe grup să vadă toţi că şi ţiganii sunt oameni, şi ţiganii vor o Românie fără hoţi, o Românie în care să se poată trăi şi munci. Îi rog pe toţi care sunt ţigani în grupul ăsta să posteze, să nu vă fie ruşine, chiar dacă o să fim înjuraţi că suntem ţigani, nu va fi nici prima, nici ultima oară cănd ne înjură cineva… dar ţara noastră România e şi în sufletul nostru la fel ca în cel al tuturor românilor… Jos corupţia! Jos hoţia!", a scris Radu pe grupul de facebook Români în Londra, fotografiile fiind preluate londonezul.co.uk.

Radu are 43 de ani, este din Constanţa şi a venit în Marea Britanie în anul 2015. Locuieşte în Londra şi este cleaner în staţiile de overground. La început, i-a fost foarte greu, dar nu s-a lăsat. "Munceam pe 27 de lire la spălat vase, plecam la ora 16 de-acasă şi ajungeam înapoi la 5 dimineaţa…nu m-am dus la furat, am muncit ca sclavul, nu mi-e ruşine să o spun. Asta e viaţa", a spus Radu.

În România nu mă angajau pentru că sunt ţigan

A povestit cum, în România, era respins când încerca să se angajeze, pe motiv că e ţigan. "M-am simţit discriminat de foarte multe ori, cu toate că am colegi din generală, din liceu, care întotdeauna m-au considerat egalul lor, dar, în multe situaţii, da, este discriminare în România. Am dobîndit calificarea de pizza chef în Italia, dar, în România, de câte ori sunam să mă angajez, le spuneam ce acte am, că am mai muncit în Italia, îmi ziceau ok, dar când mă duceam la ei mă întrebau: eşti ţigan? Eu răspundeam da şi răspunsul era acelaşi: nu ai destulă experienţă, o să te sunăm noi…experienţa nu o poţi dobândi decât muncind! A fost foarte greu pentru mine în România".

Politicienii să lucreze pentru popor, ca să ne putem întoarce acasă

"E timpul ca în România să se facă o schimbare cu adevărat. E timpul ca politicienii să înţeleagă că sunt acolo să facă ceva pentru binele poporului, nu pentru al lor, personal. E timpul ca românii să aibă o ţară cu locuri de muncă plătite decent, să nu mai fim nevoiţi să ne chinuim prin ţări străine, sper din tot sufletul să se poată schimba ceva în ţară, să putem să ne întoarcem acasă…".

Mai mulţi rromi au răspuns prompt la îndemnul lui Radu şi au postat câte o fotografie din timpul serviciului. VEZI AICI FOTOGRAFIILE!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...