Iohannis: Am promulgat bugetul, desi e o abordare hiperoptimista. Veniturile sunt supra-apreciate

Iohannis: Am promulgat bugetul, desi e o abordare hiperoptimista. Veniturile sunt supra-apreciate

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat pe 2017 si bugetul asigurarilor sociale, in ciuda faptului ca a apreciat ca viziunea Guvernului este mult prea optimista, fiind bazata pe venituri mult supra-apreciate si pe cheltuieli foarte mari.

Declaratii Klaus Iohannis:

Asa cum am promis la inceputul saptamanii, am facut o analiza a bugetului de stat si de asigurari sociale. A confirmat tot ce am spus data trecuta: veniturile la buget sunt, asa cum au spus unii optimiste, eu spun supra-apreciate. Cheltuielile sunt prevazute in suma foarte mare.

Abordarea hiperoptimista se poate vedea facand o comparatie intre veniturile de anul trecut si cele prevazute anul acesta, unde se pune o crestere de 14%, fara o explicatie pentru aceasta crestere fenomenala. Se confirma ca exista prevazute credite de angajament intr-o suma nemivazuta, de peste 50 miliarde.

Totusi, am decis astazi si am si facut-o deja, am promulgat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale.

Tara are nevoie de buget, si guvernul care s-a angajat sa execute acest buget, acum are posibilitatea sa dovedeasca cum va face acest lucru.

Pentru guvern am un mesaj simplu: in cursul acestui exercitiu bugetar cer guvernului 3 lucruri: responsabilitate, responsabilitate si responsabilitate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
502

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...