Dragnea le promite primarilor sa rezolve problema incompatibilitatilor, "indiferent de presiuni"

Dragnea le promite primarilor sa rezolve problema incompatibilitatilor, "indiferent de presiuni"

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca distinctia dintre legalitate si oportunitate va fi definita, "indiferent de presiuni", in Parlament, in conditiile in care administratia publica trebuie sa iasa "din aceasta stare de paralizie, cu functionari carora le este frica sa semneze".

"Vom defini in Parlament, indiferent de presiuni, in mod clar distinctia dintre legalitate si oportunitate. Oportunitatea e a celui ales in mod legitim intr-un proces democratic, o da legimitatea unui vot, obligatiile asumate in campanie, libertatea de a lua decizii cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea, asa cum crede acel Consiliu local", a afirmat Liviu Dragnea, la reuniunea Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania.

Liderul PSD a sustinut ca "prea multe institutii isi dau cu parerea despre oportunitate".

"Administratia publica trebuie sa iasa din aceasta stare de paralizie, cu functionari carora le este frica sa semneze, cu primari care nu stiu daca ce fac azi e interpretat peste un an sau zece", a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea a sustinut ca in Romania exista peste 20.000 legi si nu exista cineva care sa le cunoasca pe toate.

El a mai spus ca parlamentarii vor lucra in viitorul apropiat la Codul administratiei publice, al finantelor publice locale, al incompatibilitatilor, care sa fie "limpezi, clare".

Liviu Dragnea le-a mai spus primarilor de comune ca a crescut salarizarea in randul functionarilor, urmand sa se majoreze si veniturile primarilor, afirmatie ce a fost urmata de un val de aplauze venite din partea celor din sala.

"Vreau sa exprim respectul meu pentru ceea ce faceti, pentru faptul ca rezistati si tineti vie aceasta flacara a sperantei in comunitatile pe care le conduceti (...). Salarizarea in randul functionarilor a crescut, urmeaza salarizarea primarului", a subliniat presedintele PSD.

Referitor la legea salarizarii unitare, Liviu Dragnea a afirmat ca, in doua-trei saptamani, se va veni cu ea in Parlament pentru a putea sa intre in vigoare la 1 iulie.

Tariceanu: Toata lumea in Romania face gargara cu coruptia

Prezent la eveniment, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, le-a spus primarilor de comune ca toata lumea in Romania face "gargara cu coruptia", se face "o vanatoare de vrajitoare", dar nimeni nu vorbeste despre cauzele acestui fenomen.

"Toata lumea in Romania face gargara cu coruptia. De dimineata pana seara numai cu coruptia in gura stau. Toata lumea se preocupa de efectele coruptiei, nimeni nu vorbeste despre cauzele coruptiei din Romania. Eu cred ca, daca vrem sa avem o administratie care sa fie de calitate, cu oameni bine pregatiti, nu putem sa ne imaginam ca ii platim prost si sa avem si performanta. Nici in comunism nu functiona ideea asta. Deci, trebuie sa existe o legatura directa intre salarizare si calitatea administratiei", a afirmat Calin Popescu Tariceanu la Adunarea Comunelor din Romania.

Presedintele Senatului a mai spus ca in Romania exista "o vanatoare de vrajitoare", in conditiile in care foarte multi primari au fost nevoiti sa treaca prin anchete "extrem de neplacute pentru ei".

"Foarte multi, in final, s-a dovedit ca sunt nevinovati. Dar au facut acest periplu prin fata televizoarelor pe care il vedem de cativa ani de zile si care are parca drept scop umilirea unor oameni si distrugerea elitelor romanesti", a completat Calin Popescu Tariceanu. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...