Cine a preluat conducerea PNL Botoșani, după demisia lui Flutur!

Cine a preluat conducerea PNL Botoșani, după demisia lui Flutur!

Organizația județeană a PNL Botoșani nu a rămas fără conducere după demisia lui Cătălin Flutur. Chiar dacă nu a fost numit un președinte interimar în baza unei decizii a Biroului Politic Național, conducerea filialei locale a fost preluată, potrivit statutului, de deputatul Costel Șoptică, care este prim-vicepreședinte, a declarat sâmbătă Raluca Turcan, liderul central al partidului.

La nivelul organizației județene se va constitui o comisie, care va fi condusă de un președinte, și va avea ca rol pregătirea alegerilor interne.

"Conform statutului dacă președintele organizației își dă demisia atribuțiile sunt preluate de prim-vicepreședintele coordonator care este domnul Costel Șoptică. În momentul de față suntem într-o situație în care organizația PNL își va pregăti o echipă de organizare a alegerilor locale condusă de un președinte care să asigure echilibru, corectitudine, onestitate în desfășurarea acestor alegeri și în plus condiții egale pentru toți cei care vor să candideze la alegerile interne din partid. Acest lucru urmează să îl propună până luni dimineață când va avea loc ședința BPN unde se va valida componența acestei comisii. Conform deciziilor luate în BPN și prin statut această comisie trebuie să fie formată din 5, maxim 7 persoane, iar președintele să nu candideze la funcția de președinte al organizației județene tocmai pentru că aceste alegeri trebuie să ofere șanse egale tuturor celor care cred că pot să fie președinți de organizație buni. E o măsură pe care am luat-o în toată țara și pe care ne-am asumat-o", a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL a mai spus că partidul trebuie să se redeschidă atât pentru oamenii din interior "integri, profesioniști și implicați", dar și pentru oameni din afara partidului care se simt din nou atrași de PNL. 

 

 

Spune-ne opinia ta