Cine se teme de acești oameni?

În urmă cu 50-60 de ani, comuniștii au băgat în beciurile Securității elita unei țări întregi. Motivul: credința în Dumnezeu.  Academicieni, filosofi, medici, preoți, profesori, scriitori au făcut ani grei de pușcărie și tortură, cei mai mulți dintre ei sfârșind în chinuri groaznice și zăcând și astăzi în gropi comune, neștiuți și neaflați. Pentru că nu s-au dezis de Dumnezeu.

Cine se teme de acești oameni?

Medicul Pavel Chirilă

"Domnului putere i-am cerut, el mi-a dat greutăți care m-au călit.
I-am cerut înțelepciune și mi-a dat probleme pe care a trebuit să le rezolv.
Am cerut avansare și mi-a dat un creier cugetător și putere trupească pentru a munci.
Am cerut curaj și Dumnezeu mi-a dat pericole pe care am fost obligat să le înfrunt.
Am cerut să pot iubi și bunul Dumnezeu mi-a dat oameni aflați în suferință pe care să îi pot ajuta.
Nimic nu mi-a dat Dumnezeu din ceea ce am cerut, dar mi-a dat tot ceea ce am avut nevoie.
Ruga mea a fost ascultată!"
(Psalmul-rugăciune rostit de către neurochirurgul Leon Dănăilă, crez pe care și l-a asumat o viață întreagă)


În România, un grup infracțional organizat a condamnat la moarte sute de români imobilizați la pat. Umiliți, abandonați cu sânge rece, în vreme ce sute de dosare fictive erau înregistrate pe numele unor pacienți care nu au existat niciodată.

Totul s-a întâmplat cu înaltul sprijin (sau, ca să folosim o formulă consacrată, sub înaltul patronaj!) al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, instituția publică mandatată să gestioneze banii pe care românii îi depun lunar (și obligatoriu!) sub forma contribuțiilor pentru sănătate. Și banii nu sunt deloc puțini! În anul 2017, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are un buget de aproape 29 de miliarde de lei, cu 2,72 miliarde lei mai mult decât în anul precedent.


"Agentul de la uşă are interzis să mai primească tărgi!"

Care era rețeta? Administratorii unor firme specializate în îngrijirea bolnavilor la domiciliu solicitau decontarea serviciilor oferite unor pacienți fictivi. Solicitările aveau prioritate, o parte din sumă întorcându-se ulterior în buzunarele funcționarilor. Bolnavii imobilizați, care în disperare ajungeau la ușa Casei de Sănătate, erau opriți la poartă, având interdicție de a pătrunde în sediul instituției. Însuși președintele Casei de Sănătate din București, Lucian Bara, s-a arătat indignat că mai mulți asigurați au venit personal să își depună dosarele. DNA confirmă că Bara "a respins cererile asiguraţilor care au venit aduşi de ambulanţe, deşi a văzut că erau în stare gravă şi cunoştea că avocaţii au depus dosare în numele unor pacienţi fictivi".

Așadar, cum reacționează un politician așezat pe scaunul unei instituții-cheie, care trăiește din banii românilor, atunci când bolnavii disperați că nu primesc banii bat la ușa Casei de Sănătate? Iată: "Ce dracu a scos curva aia iar… din ambulanţă, de acolo? Păi, da, dar nu trebuia să intre înăuntru, frate!", spune Lucian Bara (preşedintele C.A.S.M.B.), în timp ce Ovidiu Munteanu (managerul Direcţiei Relaţii Contractuale) a încercat să îl calmeze: "Tontu ’ ăla de la poartă i-a lăsat şi m-am trezit cu ei la recepţie, ce vrei… las că sunt jos acuma, le ia buletinele şi pleacă…. Agentul de la uşă are interzis să mai primească tărgi". (sursa: stenogramele DNA)

Nu avem îndoieli că rețeta de la București funcționează și în alte case de sănătate din România. La fel cum nu ne îndoim de faptul că banii obținuți intră în circuitul politic, poate pentru partide, poate drept pârghii pentru viitoare locuri în parlament.


"Chirurgi validați de pacienți creduli sau aflați în situații disperate"

Și devine redundantă încercarea de a explica de ce politicienii, ministerul, corpul medical consumă resurse și energii colosale pentru a obliga (și amenința) populația să accepte zeci de vaccinuri a căror calitate și utilitate nu convinge, dar nu sesizează dramatismul sutelor de bolnavi privați de ultima șansă la viață normală.

În schimb, într-o țară în care statul își condamnă la moarte propriii cetățeni, pagini întregi de ziare acordă întâietate atacurilor la adresa unor medici a căror vină este aceea de a rosti numele lui Dumnezeu. Medici care nu iau bani pentru operații pe creier sau care își dedică viața îngrijirii pacienților bolnavi de cancer.

Acești medici sunt atacați și etichetați drept vraci, iar calitățile lor profesionale sunt puse la îndoială: "Chirurgi precum Leon Dănăilă, (…) convinși că Dumnezeu le ghidează bisturiul, au fost validați de pacienți creduli sau aflați în situații disperate, dar și de presa senzaționalistă care le-a acordat sufixul "de geniu". Tot din domeniul medical vine și Pavel Chirilă, medic primar, internist și promotorul conceptului de medicină creștină".

În privința lui Pavel Chirilă, motivele discreditării sale sunt exprimate clar: "...este promotorul conceptului de medicină creștină din România și membru fondator al Coaliției pentru Familie". Cu toate acestea, spun acuzatorii, statul contribuie cu bani la dezvoltarea unei clinici aflătă sub îndrumarea acestui medic creștin. Pentru dramatismul situației, autorii articolului ne prezintă o imagine apocaliptică: "În România nu sunt destule aparate pentru radioterapie, iar listele de așteptare pentru ședințele acoperite de Casa Națională de Asigurări sunt lungi". E de ajuns să ne întoarcem la primele rânduri ale acestui material pentru a înțelege de ce listele de așteptare sunt lungi și, mai ales, în veșnică așteptare.
 

Leon Dănăilă și Pavel Chirilă, doctorii lui Dumnezeu

Academicianul Leon Dănăilă este neurochirurg și cercetător. A revoluționat neurochirurgia, nu doar prin valoarea descoperirilor, dar mai ales prin aria de aplicabilitate. Deține 28 de brevete pentru invenții și inovații, cu impact în practica operatorie la nivel mondial. Leon Dănăilă ne-a învățat că generozitatea este o cale către Dumnezeu și că știința, fără rugăciune și credință, nu este decât o limită dincolo de care nimeni nu poate trece. În urmă cu doi ani, Botoșanii îi acordau Titlul de Cetățean de Onoare. Puzderie de lume, venită de prin cele patru zări. Foști pacienți au venit să dea mărturie de recunoștință și dragoste. S-au înclinat în fața geniului și a omului care le-a redat viața fără să le ceară vreun ban. (foto aici)

În altă parte de țară, un medic se luptă de mai bine de jumătate de secol pentru a ridica o clinică pentru bolnavii în fază terminală. Prof. Univ. Dr. Pavel Chirila, medic creștin, este cel care i-a fost alături filosofului Petre Țutea, în ultimele zile pământești. Prof. Dr. Pavel Chirila este directorul Centrului Medical Naturalia si profesor de Bioetica crestina - doctor in stiinte medicale, medic primar medicina interna. A fost medic la Policlinica "Gh. Marinescu" din Bucuresti, la Clinica Medicala a Spitalului de Urgenta din Bucuresti. Este un practician al medicinei crestine si autor al mai multor lucrari de specialitate. Pe langa Centrul Medical Naturalia a reusit sa ridice, cu sprijinul Comisiei Europene si al unor fundatii caritabile, singurul asezamant de tratare a bolnavilor de cancer si leucemie in faza terminala, Centrul de Ingrijiri Paliative "Sfanta Irina".

În satul natal, medicul Pavel Chirilă a construit singura clinică de recuperare oncologică din ţară, situată la Slatina Nera, în judeţul Caraş-Severin. Clinica Nera va fi dedicată în totalitate pacienţilor bolnavi de cancer. Pacienţii vor fi îngrijiţi de 30 de măicuţe, absolvente de şcoală sanitară, dar şi de personal specializat.

Pâna în prezent în România nu există niciun centru de recuperare oncologică. Centrul este organizat într-o structură arhitecturală de tip sanatoriu şi are 42 de saloane. Pacienţii vor fi gazduiţi în saloane moderne, cu un pat şi grup sanitar propriu. De asemenea, de jur împrejurul clinicii va fi amenajată şi o gradină botanică.
 

"Ce alte lucruri nu i se par normale lui Chirilă"

Articolul denigrator, care s-a bucurat de popularitate pe rețelele de socializare, îl deconspiră pe medicul Pacel Chirilă în acest fel:

"Iată ce alte lucruri nu i se par normale lui Chirilă:
-practicarea avorturilor
-convieţuirea (legiferată sau nu) prin concubinaj
-practicarea prostituţiei
-practicarea legăturilor homosexuale
-educaţia sexuală în şcoli
Mulți români nu văd nimic greșit în legătură cu modul în care Chirilă a abordat medicina până acum, din contră. Când trăiești în sărăcie, cu nesiguranța zilei de mâine, cu teama că dacă mergi la spital riști să te îmbolnăvești mai rău decât dacă nu faci nimic, e normal să simți nevoia de un miracol".


În urmă cu 60 de ani, comuniștii au băgat în beciurile Securității elita unei țări întregi. Motivul: credința în Dumnezeu. Academicieni, filosofi, medici, preoți, profesori, scriitori au făcut ani grei de pușcărie, cei mai mulți dintre ei zăcând și astăzi în gropi comune, neștiuți și neaflați. Pentru că nu s-au dezis de Dumnezeu. Cât mai durează, domnilor, până când veți deschide din nou porțile închisorilor?

Cine se teme de acești oameni?

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Marta, eleva de 10 din Botoșani calificată la trei olimpiade naționale: ”Mie îmi place mult România, nu m-aș vedea părăsind tot!”

astăzi, 07:59
1939

Cunoscut pentru învățăturile sale către tineri, regretatul academician Solomon Marcus obișnuia să îi provoace: ”Știu că vrei să afli multe de la mine. Vino și caută! Căut...

Când Biserica se face punte sufletească între Școală și Spital. ”Este un moment de emoție supremă!” (Foto, Video)

Joi, 28 Martie 2024
1849

Au o blândețe îngerească, priviri calde, iar cumințenia lor are ceva copilăresc. Căci, da, chiar asta sunt: niște copii ascunși în trupurile unor ”oameni mari”. Au...

De Ziua Teatrului: Actrița Mihaela Ștempel împlinește 60 de ani! (Foto, Video)

Miercuri, 27 Martie 2024
369

"Dacă adunăm pe 1 cu 1, care 1 se adună cu celălalt? Care unu se transformă în 2?", se întreba Constantin Noica, într-o pură mirare filosofică. Dacă adunăm 1 Păpu...