Sală de judecată, ca un câmp de luptă între DNA şi apărători!
BOTOSANI

Al şaptelea termen al procesului în care Florin Ţurcanu, fostul şef al judeţului şi fostul lider liberal, este judecat pentru infracţiuni de corupţie a fost ocazia prin care apărătorii acestuia i-au solicitat judecătorului de caz ajutorul să-şi poată face apărarea.

Sală de judecată, ca un câmp de luptă între DNA şi apărători!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Şi asta pentru că, spun ei, martorii sunt pur şi simplu intimidaţi de procurorul DNA de şedinţă dacă nu spun aceleaşi lucruri pe care le-au declarat la urmărirea penală.

Totul a început de la cererea procurorului de reaudiere a lui Ştefan Codău, "copilul de casă şi de suflet" al familiei Ţurcanu, dar şi a lui Dumitru Anuţei, cel indicat a fost coordonatorul lucrărilor de construcţie a casei de pe Aleea Pajiştei.

De ce Codău? Pentru că procurorul DNA a sesizat neconcordanţe flagrante între ceea ce a declarat la DNA, în timpul urmăririi penale, şi ceea ce a declarat în instanţă, în timpul procesului. Asta în condiţiile în care Ştefan Codău este cel care ar fi supravegheat lucrările de construcţie, dar a şi intermediat relaţia dintre Florin Ţurcanu şi Marcel Bîrsan. Or, după audierea acestuia în instanţă, anchetatorii au început urmărirea penală faţă de acesta pentru două infracţiuni: mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după cum confirmă şi procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai. Ştefan Codău a fost audiat deja ca suspect, însă a susţinut că a avut mari emoţii în instanţă, astfel că îşi menţine declaraţiile de la urmărire penală.

Tocmai această noutate i-a determinat pe avocaţii lui Florin Ţurcanu să afirme că unele informaţii oferite de Codău ar fi fost induse de procurori, mai ales că la urmărirea penală acesta nu a fost asistat de vreun avocat. O situaţie similară ar fi şi în cazul lui Dumitru Anuţei, angajat al firmei de construcţii ce a lucrat la edificarea casei lui Aristomel Anuşca.

"Mesajul este limpede - dacă nu declari ce trebuie, eşti inculpat. Sunt practici staliniste", a spus avocatul Vasile Tudor. "Mă simt dezarmat în confruntarea cu Goliat-ul reprezentat de DNA. Una din părţi creează dezechilibre faţă de cealaltă. Eu nu am nicio garanţie că acest proces va fi corect", a declarat un alt apărător al lui Florin Ţurcanu.

"Garanţia este instanţa", a răspuns însă judecătorul de caz. La următorul termen judecătorul urmează să se pronunţe asupra solicitării de reaudiere a lui Ştefan Codău şi a lui Dumitru Anuţei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Se întâmplă tot la Botoşani: Satul cu o mie de suflete şi parc de peste un milion de lei

Sâmbătă, 19 August 2017
2553

Într-o localitate cu 1.322 de locuitori, după cum arată Recensământul din 2011, se va amenaja un parc. Este vorba de localitatea Bobuleşti, oraşul Ştefăneşti, acolo unde Primăria ...

Bătaie de joc la 112: echipaje plimbate la Vlăsineşti de un glumeţ încă neidentificat

Vineri, 18 August 2017
3970

Joi noapte, echipajele de urgenţă au fost puse pe drumuri de câţiva tineri, cel mai probabil din Vlăsineşti, care au alarmat operatorii de la serviciul 112 că o persoană are intenţii sin...

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

Vineri, 18 August 2017
799

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...