Sală de judecată, ca un câmp de luptă între DNA şi apărători!
BOTOSANI

Al şaptelea termen al procesului în care Florin Ţurcanu, fostul şef al judeţului şi fostul lider liberal, este judecat pentru infracţiuni de corupţie a fost ocazia prin care apărătorii acestuia i-au solicitat judecătorului de caz ajutorul să-şi poată face apărarea.

Sală de judecată, ca un câmp de luptă între DNA şi apărători!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Şi asta pentru că, spun ei, martorii sunt pur şi simplu intimidaţi de procurorul DNA de şedinţă dacă nu spun aceleaşi lucruri pe care le-au declarat la urmărirea penală.

Totul a început de la cererea procurorului de reaudiere a lui Ştefan Codău, "copilul de casă şi de suflet" al familiei Ţurcanu, dar şi a lui Dumitru Anuţei, cel indicat a fost coordonatorul lucrărilor de construcţie a casei de pe Aleea Pajiştei.

De ce Codău? Pentru că procurorul DNA a sesizat neconcordanţe flagrante între ceea ce a declarat la DNA, în timpul urmăririi penale, şi ceea ce a declarat în instanţă, în timpul procesului. Asta în condiţiile în care Ştefan Codău este cel care ar fi supravegheat lucrările de construcţie, dar a şi intermediat relaţia dintre Florin Ţurcanu şi Marcel Bîrsan. Or, după audierea acestuia în instanţă, anchetatorii au început urmărirea penală faţă de acesta pentru două infracţiuni: mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după cum confirmă şi procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai. Ştefan Codău a fost audiat deja ca suspect, însă a susţinut că a avut mari emoţii în instanţă, astfel că îşi menţine declaraţiile de la urmărire penală.

Tocmai această noutate i-a determinat pe avocaţii lui Florin Ţurcanu să afirme că unele informaţii oferite de Codău ar fi fost induse de procurori, mai ales că la urmărirea penală acesta nu a fost asistat de vreun avocat. O situaţie similară ar fi şi în cazul lui Dumitru Anuţei, angajat al firmei de construcţii ce a lucrat la edificarea casei lui Aristomel Anuşca.

"Mesajul este limpede - dacă nu declari ce trebuie, eşti inculpat. Sunt practici staliniste", a spus avocatul Vasile Tudor. "Mă simt dezarmat în confruntarea cu Goliat-ul reprezentat de DNA. Una din părţi creează dezechilibre faţă de cealaltă. Eu nu am nicio garanţie că acest proces va fi corect", a declarat un alt apărător al lui Florin Ţurcanu.

"Garanţia este instanţa", a răspuns însă judecătorul de caz. La următorul termen judecătorul urmează să se pronunţe asupra solicitării de reaudiere a lui Ştefan Codău şi a lui Dumitru Anuţei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Botoşănenii vor plăti un preţ MAI MARE pentru apă şi canal!

astăzi, 14:08
523

Nova Apaserv a înaintat Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice o documentaţie pentru care solicită aprobarea majorării preţului pentru s...

Un nou ciclu de interimat la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani

astăzi, 07:49
288

Ministerul Sănătăţii trebuie să găsească rapid un înlocuitor pentru medicul Gabriel Vasile Ştefan Ciochină la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, dat fiind că deta...

Explozia de pe Primăverii face obiectul unei anchete a Poliţiei şi Parchetului

Luni, 18 Septembrie 2017
1331

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoșani a declanşat o anchetă în privinţa cauzelor care au dus la producerea exploziei de vineri în blocul din strada Primăverii 18. Cercetările ...