Posturi de judecător şi procuror în judeţ, scoase la concurs de Consiliul Superior al Magistraturii

Magistraţii din judeţ ar putea primi un ajutor în efectuarea lucrărilor penale şi judecătoreşti, odată cu organizarea unui nou concurs de admitere în magistratură.

Posturi de judecător şi procuror în judeţ, scoase la concurs de Consiliul Superior al Magistraturii

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis organizarea unui nou concurs de admitere în magistratură, care se va încheia în octombrie.

Pentru unităţile subordonate Curţii de Apel Suceava, respectiv Tribunalului Botoşani, au fost alocate două posturi de judecător, unul pentru Judecătoria Dorohoi şi unul pentru Judecătoria Darabani.

La concursul organizat în primăvară pentru conducerea Judecătoriei Darabani nu s-a înscris niciun candidat, astfel că singurul judecător în activitate, Georgel Teofil Mardar, a fost însărcinat cu conducerea interimară a instanţei pentru încă jumătate de an. Schema de personal de la Judecătoria Darabani include cinci posturi de judecător dar numai una este ocupată.

Pentru unităţile subordonate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, vor fi scoase la concurs două posturi de procuror, unul pentru Parchetul Dorohoi şi unul pentru Parchetul Săveni, acolo unde în prezent activează câte un singur procuror.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a rămas cu un singur procuror, după ce Alina Atomei, delegată de la Parchetul Tribunalului Botoşani să conducă unitatea locală de la Săveni, a demisionat. Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi a rămas rămas fără conducere după pensionarea Titianei Ungureanu. În urmă cu două săptămâni, conducerea Parchetului de pe lângă Tribunal a decis numirea în funcţia de prim- procuror cu delegaţie a lui Bogdan Alexoaie la Săveni şi a lui Florin Claudiu Anichitoaie la Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
58

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
501

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
230

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...