Percheziţii la Botoşani într-un caz de criminalitate informatică, instrumentat de DIICOT! FOTO

Trei ani de zile au muncit procurorii DIICOT Suceava, alături de poliţiştii de la BCCO Suceava în documentarea activităţii unor tineri din Botoşani, Suceava şi Mureş, implicaţi în activităţi de criminalitate informatică.

Percheziţii la Botoşani într-un caz de criminalitate informatică, instrumentat de DIICOT! FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Mai exact, suspecţii se ocupau cu confecţionarea dispozitivelor de obţinere a datelor de pe cardurile bancare, montarea acestor dispozitive la ATM-uri pentru a fi citite datele de pe banda magnetică a cardurilor, clonarea acestora şi efectuarea de retrageri frauduloase de numerar cu carduri blank.

Potrivit anchetatorilor, deși procurarea dispozitivelor de skimming și coordonarea activităților infracționale avea loc pe teritoriul României, montarea efectivă de skimmere în scopul copierii datelor de pe benzile magnetice ale cardurilor bancare avea loc în străinătate în țări precum Olanda, Norvegia, iar retragerile frauduloase de numerar aveau loc în țări precum Filipine și Coreea de Sud.

Pentru completarea materialului probator, joi dimineaţă, lucrători din cadrul BCCO Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul BCCO Mureș, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoșani, I.P.J. Suceava, I.P.J. Botoșani și I.P.J. Mureș, au desfășurat o acțiune operativă, ocazie cu care au fost efectuate trei percheziții domiciliare, au fost puse în executare cinci mandate de aducere și au fost citate alte cinci persoane pentru a fi audiate în calitate de martori. Una dintre aceste percheziţii a avut loc în municipiul Botoşani, pe strada Împărat Traian (foto)

Polițiștii au identificat și ridicat de la adresele la care suspecții locuiesc trei laptop-uri, un telefon mobil, trei cartele SIM, un card de memorie, un card bancar, două stick-uri și un dispozitiv artizanal prevăzut cu o minicameră video. Activitățile de cercetare penală sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților. "Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală precum și de prezumția de nevinovăție", susţin reprezentanţii DIICOT.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
1690

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
626

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
31

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...