Patru afacerişti botoşăneni trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Mai bine de zece ani au încercat procurorii să dovedească activitatea infracţională a patru botoşăneni care acum au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Patru afacerişti botoşăneni trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Patru botoşăneni, foşti administratori ai unor firme din judeţ, sunt suspectaţi de anchetatorii DIICOT Iaşi că ar fi prejudiciat bugetul de stat în urma unor afaceri fictive.

Administratori ai unei firme din Podul Iloaiei, judeţul Iaşi, alături de Carne Com SA şi Prodmarc SA, cei patru botoşăneni, Iulian Dumitru A., Dorin M., Tatiana E. şi Adrian Grabriel N., ar fi aderat la un grup infracţional organizat care a înregistrat în contabilitatea firmelor operaţiuni fictive în scopul diminuării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.
Drept paravan au folosit societăţi de tip fantomă, iar sumele, estimate la peste 350.000 de lei, s-au "plimbat" prin conturile respectivelor societăţi şi retrase în numerar.

Finanţiştii ieşeni au fost cei care au remarcat comportamentul infracţional şi au dispus un control fiscal la firma din Iaşi, care nu depusese raportul fiscal de câţiva ani şi nici nu plătise TVA-ul aferent afacerilor derulate. Numai că inspectorii au dat de o uşă închisă, astfel că Fiscul a făcut o plângere penală. Procurorii DIICOT au preluat ancheta, una dintre "ramurile" afacerii fiind grupul botoşănenilor, de la care fuseseră emise 159 de facturi fiscale fictive.

Ancheta s-a încheiat luna trecută, când DIICOT a dispus trimiterea în judecată a celor patru botoşăneni. Urmează ca judecătorii Tribunalului Botoşani să analizeze dosarul în camera preliminară, ulterior începând judecata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
321

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
184

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
130

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...