Judecat pentru vătămare corporală, trimis la muncă la muzeu
BOTOSANI

Trimis în judecată pentru tentativă de omor, un bărbat din Vlăsineşti a fost condamnat pentru vătămare corporală la o pedeapsă cu suspendare după ce judecătorii au schimbat încadrarea juridică a faptei!

Judecat pentru vătămare corporală, trimis la muncă la muzeu

Totul s-a întâmplat în octombrie 2014, atunci când Ioan S. l-a lovit pe un consătean cu o furcă în zona capului, lăsându-l lat. Individul a fost reţinut de poliţişti, iar victima sa, Daniel B., a ajuns în spital, unde a şi rămas mai bine de două luni de zile.

Agresorul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, reţinându-se că leziunile pe care le-a provocat victimei sale i-au pus acesteia viaţa în pericol. Recent, judecătorii de la Tribunalul Botoşani au dat sentinţa pe fond, însă nu l-au condamnat pe Ioan S. pentru tentativă de omor, ci în culpa lui s-a reţinut vătămarea corporală.

Ca atare, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani şi 11 luni închisoare- cu suspendare şi sub supraveghere pe o durată de 3 ani. Mai mult decât, Ioan S. trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Primăriei oraşului Săveni sau în cadrul Muzeului de Arheologie Săveni. Interesant este că instanţa a dispus menţinerea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri deţinute de bărbat, cu lăsarea acestora în custodia inculpatului, fiind vorba de terenuri intravilane arabile, precum şi a părţii din casă ce i se cuvine.

Cât priveşte victima, aceasta va primi suma de 950 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 5000 de lei cu titlu de daune morale. Sentinţa nu este însă definitivă.

 

Spune-ne opinia ta