Iubiţi din Botoşani băgaţi la puşcărie, după ce au făcut bani de pe urma sclaviei sexuale!

Doi iubiţi din judeţul Botoşani au ajuns în spatele gratiilor după ce au fost condamnaţi definitiv într-un dosar de trafic de persoane, reţeaua fiind pusă la cale de fraţii Medeleanu din judeţul Brăila.

Iubiţi din Botoşani băgaţi la puşcărie, după ce au făcut bani de pe urma sclaviei sexuale!

Vasile C., de 46 de ani, şi concubina acestuia, Mariana M., de 61 de ani, din Cătămărăşti Deal au fost condamnaţi, definitiv, de magistraţii Curţii de Apel Galaţi la 3 ani şi 8 luni, respectiv 4 ani de închisoare cu executare.

La data de 12 octombrie, poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale i-au depistat pe cei doi concubini pe numele cărora Tribunalul Brăila a emis două mandate de executare a pedepsei cu închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori, cei doi fiind duşi în penitenciar, în vederea încarcerării.

Întreaga “afacere” în care au fost implicaţi cei doi botoşăneni a început în anul 2008. Profitând de naivitatea şi de sărăcia victimelor, unele dintre acestea fiind minore, membrii grupului infracţional, 18 la număr, au obţinut sute de mii de euro şi lire sterline din sclavie sexuală. Sunbpromisiune asigurării unui loc de muncă bine plătit în străinătate, ca menajere, chelneriţie, îngrijitoare de bătrâni în Spania şi Marea Britanie, fetele erau ademenite, uneori cu acordul părinţilor, care nu ştiau realitatea, şi ajungeau să practice prostituţia iar ceea ce câştigau ajungea la membrii grupării.

“După ce ajungeau în străinătate, membrii grupării se ocupau de cazarea victimelor, fie în locuinţe ce le aparţineau altor membri ai reţelei, fie în locaţii închiriate de aceştia. Ulterior, victimele traficului luau la cunoştinţă că trebuie să practice prostituţia în folosul grupării infracţionale, le erau luate documentele de identitate, iar în cazul minorelor traficanţii se ocupau şi de falsificarea documentelor, prin modificarea anului naşterii, pentru a da aparenţa că sunt majore. În cazul în care victimele refuzau să practice prostituţia, le spuneau că trebuie să restituie banii cheltuiţi cu aducerea lor în străinatate, apărând astfel o presupusă datorie pe care tinerele ar fi avut-o faţă de traficanţi”, potrivit procurorilor.

Printre victime au fost şi trei tinere din Botoşani, una dintre acestea câştigând pentru grupare zeci de mii de euro în numai zece luni de prostituţie, când a fost racolată primind promisiunea că va lucra într-un restaurant. Fata avea la vreme respectivă, în 2004 când a fost racolată, doar 17 ani.

Celor doi iubiţi din Botoşani, condamnaţi în acest dosar, li s-au confiscat şi peste 30.000 de euro, bani obţinuţi de pe urma victimelor.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Muncii: „Am început reorganizarea ANOFM. În maximum o lună trebuie să se vadă schimbările”

astăzi, 13:04
91

Reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a început, iar în maximum o lună ar trebui să se vadă schimbările, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ...

Studenții botoșăneni se pot înscrie pentru experimentarea unui job în Germania. Care este oferta inclusă în program

astăzi, 12:34
71

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani anunţă ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare...

Clienți ai benzinăriilor OMV și Petrom din Botoșani ar fi fost păcăliți să vireze bani către pretinse carduri Smart Diesel. Ce avertizează companiile

astăzi, 12:18
191

Benzinăriile Petrom și OMV atenționează clienții botoșăneni cu privire la o metodă de fraudare prin mail-uri false ajunsă în atenția conducerii, prin care se solicită virarea unor sum...