Zeci de mii de euro daune și închisoare cu suspendare, după o șicanare în trafic și o bătaie cu bâta de baseball!

Doi tineri din județul Botoșani au ajuns să fie condamnați de judecători după o întâmplare care s-a petrecut pe un drum din județul Botoșani și în urma căreia un tânăr a ajuns în comă, pe patul de spital.

Zeci de mii de euro daune și închisoare cu suspendare, după o șicanare în trafic și o bătaie cu bâta de baseball!

Incidentul a avut loc în luna februarie, anul acesta, pe un imaș din localitatea Stăuceni, unde mai mulți tineri au fost bătuți după ce au fost urmăriți de o mașină.

Andrei-Minu Niță, de 19 ani, a fost trimis în judecată pentru "tentativă de omor" și "lovire sau alte violențe", primind o pedeapsă de doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de nouă luni.

Amicul său, Ionuț Vasilică Ungureanu, care a condus mașina cu care au fost urmărită victima, a fost condamnat, pentru "conducerea unui autovehicul fără permis de conducere",  la doi ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de trei ani. Instanța a mai dispus ca Niță să plătească tânărului pe care l-a bătut cu bestialitate suma de 35.000 de euro, cu titlu de daune morale și materiale.

"Obligă inculpatul Niţă Minu-Andrei să plătească părţii civile Curmei Marian Andrei suma de 10.000 euro cu titlu de daune materiale şi suma de 25.000 euro cu titlul de daune morale, la cursul în lei de la data plăţii. Obligă inculpatul Niţă Minu-Andrei să plătească părţilor civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani suma de 1.103,25 lei cheltuieli de transport; Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani suma de 1.106,96 lei cheltuieli de spitalizare; Spitalului Clinic de Urgenţă „prof. dr. N.Oblu” Iaşi 7.556,82 lei cheltuieli de spitalizare; Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe” Botoşani 2.882,24 lei cheltuieli de spitalizare, sume cheltuite cu transportul şi spitalizarea părţii civile Curmei Marian Andrei", se arată în decizia instanței care însă nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. (Vezi AICI decizia instanței)

Potrivit procurorilor, s-a reţinut că, la data de 5 februarie 2017, în jurul orei 03.00, Andrei-Minu Niță în timp ce se afla pe imaşul satului Stăuceni, a lovit cu o bâtă de baseball la nivelul capului persoana vătămată Curmei Marian, cauzându-i leziuni traumatice pentru a căror vindecare a necesitat 65-70 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa; în acelaşi context, inculpatul a lovit cu bâta de baseball peste corp şi persoana vătămată Sârbu Ciprian, cauzându-i suferinţe fizice.

Totul a inceput dupa o sicanare in trafic. Trei invidizi, printre care si tanarul trimis in judecata, au urmarit pe un drum din localitate masina în care se aflau patru baieti si doua fete, care veneau de la discoteca. Cand au ajuns la un capat de drum, pe un imas, i-au atacat cu batele si cu spray lacrimogen, loviturile fiind indreptate in special spre cap.

Unul dintre baieti si cele doua fete au reusit sa fuga si sa se ascunda in curtea unui localnic, in timp ce ceilalti trei baieti au cazut in mainile agresorilor.

Citește mai multe despre acest caz: Tineri urmăriți cu mașina și bătuți cu bestialitate! Una dintre victime se află în comă!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
51

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
245

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...