Doi polițiști de frontieră, suspecți de complicitate la contrabandă

Doi polițiști de frontieră, suspecți de complicitate la contrabandă

Doi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei din Stânca se numără printre suspecții vizați de cele 28 de percheziţii domiciliare desfășurate marți în județ, într-un dosar de contrabandă.

Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial de Poliție de Frontieră (ITPF), faptele legate de contrabanda cu ţigări s-ar fi produs în perioada august-decembrie 2020.

„A fost dispusă începerea urmăririi penale față de cei doi suspecți, ambii având calitatea de agenți de poliție de frontieră în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la tentativa de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Cercetările continuă pentru stabilirea activității infracționale a acestora precum și a celorlalte persoane suspecte în cauză”, spun reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

ITPF a anunţat că, la finalul percheziţiilor, vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere pentru persoanele cercetate în acest dosar.

 

Spune-ne opinia ta