Din trei, doi condamnaţi! Tâlhărie urmată de moartea unui bătrân, pedepsită cu puşcăria!

Un caz care a înfricoşat comunitatea dintr-o comună botoşăneană a ajuns la momentul sentinţelor, judecătorii Tribunalului Botoşani pronunţând joi pedepsele ce vor fi aplicate făptaşilor. Dacă pedepsele vor rămâne definitive, unul dintre condamnaţi va ieşi din puşcărie când copiii îi vor fi mari.

Din trei, doi condamnaţi! Tâlhărie urmată de moartea unui bătrân, pedepsită cu puşcăria!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Este vorba de o tâlhărie urmată de moartea victimei, petrecută în noiembrie anul trecut la Brehuieşti, comuna Vlădeni.

Atunci, un bătrân de 76 de ani a fost găsit mort de un vecin care nu-l mai văzuse prin curte de ceva timp. Ancheta procurorilor a dus la trei suspecţi- un puşti de 15 ani, un tânăr de 26 de ani şi unul de 25 de ani, care de altfel au şi recunoscut fapta şi au povestit ce s-a întâmplat.

Pe scurt, l-au bătut pe bătrânul Alexandru A. până când doar două coaste i-au mai rămas întregi. "Prada" nu a fost tocmai consistentă, pentru că nu luase încă pensia, dar s-au mulţumit cu mărunţiş, cu pachete de carne şi cu un curcan viu, bagaj cu care au defilat prin mijlocul satului din Brehuieşti până în Vlădeni.

Instanţa de judecată a decis disjungerea dosarului, astfel că joi condamnările se referă strict la tânărul de 26 de ani şi pe minor. Astfel, Ş. Marius- Andrei, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Botoşani, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei , la pedeapsa de 12 ani închisoare şi interzicerea drepturilor pe o durată de cinci ani. Va rămâne în arest preventiv până la o decizie definitivă a instanţei, urmând a se deduce ulterior perioada în care a funcţionat măsura preventivă.

Minorului de 15 ani, C. Daniel, i-a fost aplicată măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ, pe o durată de doi ani. De asemenea, cei doi condamnaţi trebuie să plătească rudelor victimei daune morale de câteva zeci de mii de lei. Sentinţa nu este însă definitivă, putând fi atacată la instanţa superioară.

Povestea crimei de la Brehuieşti, aici:

Amprentele care spun adevărul! Autorii unei tâlhării urmate de moartea unui bătrân din Vlădeni, daţi de gol de amprentele lăsate pe o uşă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Procesul în care Florin Ţurcanu este judecat pentru fapte de corupţie se reia de la audierea sa şi a denunţătorului său

Marţi, 23 Mai 2017
1497

Pensionarea judecătorului Aurel- Liviu Dicu, cel căruia i s-a atribuit în vara anului trecut judecarea dosarului lui Florin Ţurcanu şi al socrului său, Aristomel Anuşca, a dus la redistrib...

Usturoiul de Copălău a pornit spre Europa! "Ne dorim şi să punem o etichetă gastronomică judeţului Botoşani, alături de cea culturală!" FOTO, VIDEO

Marţi, 23 Mai 2017
3957

Direcţia Agricolă şi producătorii de usturoi din Copălău au declanşat procedura de autorizare a Usturoiului de Copălău la nivel naţional şi european, cu Indicaţie Geografică Protejată. N...

Avarie ascunsă, depistată în urma reclamaţiilor botoşănenilor! FOTO

Marţi, 23 Mai 2017
792

O lucrare efectuată de echipa de intervenţie a Nova Apaserv pe Calea Naţională, în zona Direcţiei Muncii- APIA, a fost programată pentru marţi, datorită identificării unei pierderi ascu...