Tinerii care și-au ucis tovarășul de pahar și l-au aruncat într-o fântână, trimiși în judecată

Autorii crimei terifiante comise în urmă cu patru luni, pe un teren extravilan din apropierea localității Cătămărăști Vale, din comuna Mihai Eminescu, au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani. 

Tinerii care și-au ucis tovarășul de pahar și l-au aruncat într-o fântână, trimiși în judecată

Doi tineri sunt acuzați de omor, după ce au bătut un bărbat de 39 de ani și l-au aruncat într-o fântână, fapta fiind descoperită la o lună de la comitere, odată cu cadavrul.

Cei doi suspecți au vârste de 18, respectiv 27 de ani. Poliția a stabilit că oroarea, petrecută în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2020, a fost înfăptuită pe fondul unui conflict spontan, generat de o dispută despre plata consumației pe care ucigașii și victima, consăteni, au făcut-o într-un local din municipiul Botoșani.

Cadavrul a fost descoperit abia pe 21 noiembrie, de către niște localnici veniți în zonă pentru a culege ciuperci. Au încercat să scoată apă din puț, însă au observat cadavrul plutind și au apelat 112 pentru a cere ajutorul organelor competente. La scurtă vreme, autorii au fost identificați și reținuți, fiind plasați sub arest preventiv, în cazul tânărului de 18 ani, respectiv sub control judiciar, în cazul celui de 27.

Ancheta s-a finalizat, astfel că suspecții principali, care și-au admis fapta, vor fi aduși în fața instanței.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menționează procurorii.

 

Spune-ne opinia ta