Arest preventiv pentru unul dintre suspecţii în cazul crimei de la Răuseni!

La nici 24 de ore de la momentul reţinerii, unul dintre suspecţii în cazul crimei de la Răuseni, în urma căreia un tânăr de 26 de ani, cioban la o stână din zonă, şi-a pierdut viaţa, ajunge după gratii.

 

 Arest preventiv pentru unul dintre suspecţii în cazul crimei de la Răuseni!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus judecătorului de drepturi şi libertăţi arestul preventiv în cazul adolescentului de 17 ani, singurul reţinut în acest caz, potrivit prevederilor legii.

Având în vedere circumstanţele producerii crimei şi violenţa extremă de care au dat dovadă atât adolescentul cât şi complicele său, în vârstă de 15 ani, instanţa a admis propunerea de arestare preventivă.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Marţi dimineaţă, trupul fără viaţă dar pe care erau vizibile urme de violenţă al unui tânăr din Răuseni, angajat la o stână din apropierea comunei, a fost găsit de săteni în apropierea Haltei CFR de lângă Hlipiceni. În urma cercetărilor efectuate de procurori şi poliţişti, s-a stabilit că tânărul intrase într-un conflict cu doi colegi mai tineri, unul de 17 ani şi celălalt de 15 ani,

în urma căruia a fost bătut crunt de cei doi. Când au văzut că nu mai reacţionează, adolescenţii şi-au urcat victima într-un faeton şi au cărat-o în jur de şapte kilometri, abandonându-i trupul în apropierea haltei.

Suspecţii au fost identificaţi şi audiaţi, însă doar cel mai mare va suporta arestul preventiv, o astfel de măsură neputând fi luată şi împotriva adolescentului de 15 ani din cauza prevederilor legale.

La fel s-a întâmplat şi în cazul crimei de la Brehuieşti, atunci când un bătrân a fost tâlhărit şi bătut până la moarte de doi indivizi majori şi un complice de 15 ani. Cei doi majori sunt şi acum în arest preventiv, în timp ce adolescentul a fost lăsat în grija părinţii până când procesul în care sunt judecaţi pentru tâlhărie urmată de moartea victimei se va fi terminat.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
22

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
177

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
149

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...