60 de zile de control judiciar pentru Florin Ţurcanu - decizie definitivă!

Cu emoţii a aşteptat Florin Ţurcanu decizia Curţii de Apel Suceava, după ce procurorii DNA au contestat măsura controlului judiciar, dispusă de o instanţă a Tribunalului Botoşani.

60 de zile de control judiciar pentru Florin Ţurcanu - decizie definitivă!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

A pierdut 30 de zile de control judiciar, astfel încât măsura se va aplica doar 60 de zile, după cum au decis judecătorii suceveni care au admis în parte contestaţia anchetatorilor DNA.

"Durata măsurii controlului judiciar este de 60 de zile, de la 3 martie până la data de 1 mai inclusiv. Pe durata controlului judiciar inculpatul intimat Ţurcanu Florin va respecta şi următoarele obligaţii: a) să se prezinte la Poliţia municipiului Botoşani, conform programului ce urmează a fi întocmit de către organele de poliţie, sau de câte ori va fi chemat b) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar ce instrumentează prezenta cauză c) să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, cu coinculpatul Anuşca Aristomel", se arată în decizia instanţei. În plus, nu va avea voie ca în această perioadă să comunice cu niciunul din cei 38 de martori sau viitori martori ce vor apărea în instanţă.

Marţi, apărătorii lui Florin Ţurcanu au cerut înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar, pe motiv că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean trebuie să meargă la serviciu (fiind consultant la Florea Carn, firma părinţilor săi), că trebuie să onoreze nunta fiicei sale şi că trebuie să facă investigaţii medicale la un spital din Bucureşti.

Procurorul DNA nu a fost de acord cu solicitarea, susţinând că Florin Ţurcanu încă poate influenţa declaraţiile martorilor care nu au fost audiaţi încă de instanţă şi că atitudinea sa oscilantă- de recunoaştere a vinovăţiei în faza urmăririi penale şi apoi de negare în cadrul cercetării judecătoreşti- nu ar permite lăsarea sa sub control judiciar.

 

Spune-ne opinia ta