VIDEO - Un militar a murit în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie!

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale a declarat că "s-a înregistrat un eveniment nefericit la o coloană de blindate care se deplasa pentru ceremonia militară de la Alba Iulia". 

VIDEO - Un militar a murit în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie!

Un militar şi-a pierdut viaţa, vineri, în gara din Alba Iulia, după ce s-a electrocutat în timpul descărcării unor tancuri pentru parada din 1 Decembrie.

Accidentul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Oliver Anghel. Acesta a declarat pentru Mediafax că ”s-a înregistrat un eveniment nefericit la o coloană de blindate care se deplasa pentru ceremonia militară de la Alba Iulia”. 

Echipele de intervenție au fost chemate imediat pentru a oferi ajutor unui militar surprins pe un tanc, în Gara Alba Iulia. ”Din primele informații a fost electrocutat. Se afla pe tehnica militară. Incidentul a avut loc în gara Alba Iulia”, a spus Oliver Anghel. Potrivit acestuia, în ciuda manevrelor de resuscitare, viața militarului nu a mai putut fi salvată. Din primele informații, se pare că bărbatul s-a urcat pe un tanc Ghepard și a atins firele de înaltă tensiune, relatează și ziarulunirea.ro

Potrivit unui martor citat de Ziarul Unirea, militarul a ieșit din tanc, a atins firul de înaltă tensiune și a fost ”aruncat prin aer ca o păpușă”. Este al doilea antrenament al Armatei pentru parada de 1 Decembrie. 

O echipă a fost desemnată să verifice cauzele morții militarului care a fost electrocutat, vineri, în timp ce se afla pe un tanc în Gara Alba Iulia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, scrie Mediafax.

„Este un moment nefericit pentru noi. Din păcate, un militar în această dimineață și-a pierdut viața. Voiam să fie un moment de bucurie pentru toți românii, dar anunțăm că azi (vineri, n.r) un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Potaissa, localitatea Turda, județul Cluj, care executa o misiune pe timpul debarcării tehnice militare în Gara Alba Iulia, tehnică ce urma să participe la ceremonia militară din 1 decembrie, și-a pierdut viața. A fost surprins în timpul manevrelor de debarcare a tehnicii de un arc electric. (...) Conducerea MApN e alături de familia militarului. Comanda unității a stabilit o echipă care să cerceteze cauzele producerii acestui tragic eveniment”, a declarat colonelul Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
294

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
508

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...