Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!

Polițiștii botoșăneni au primit, luni, un apel de la un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoșani, care anunța că și-a ucis tatăl. Alertați, oamenii legii au pornit către adresa menționată. 

Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!
Un apel mai puțin obișnuit a pus în alertă organele de intervenție. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoşani, a sesizat luni, prin apel 112, că şi-a ucis tatăl la locuinţa sa. 

Imediat, un echipaj s-a deplasat la faţa locului. Odată ajunși la adresa menționată, oamenii legii au constatat că nimic din cele sesizate nu se confirmă.

Mai mult tatăl apelantului, despre care bărbatul de 38 de ani spunea că ar fi fost omorât, a fost găsit la domiciliu şi nu prezenta urme vizibile de agresiune.

Chiar dacă tatăl lui era teafăr și nevătămat, apelul bărbatului a avut urmări: el a fost  sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru efectuarea unui apel nejustificat prin 112.

Nu este prima dată când botoșănenii apelează abuziv numărul unic pentru semnalarea situațiilor de urgență, creând din start o situație de risc pentru cineva care cu adevărat are, în acele clipe, nevoie de ajutor. Tocmai de aceea, deși la prima vedere ar părea o glumă nevinovată, legislativul a impus sancțiuni contravenționale pe măsura faptei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
309

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
533

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
157

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...