Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!

Polițiștii botoșăneni au primit, luni, un apel de la un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoșani, care anunța că și-a ucis tatăl. Alertați, oamenii legii au pornit către adresa menționată. 

Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!
Un apel mai puțin obișnuit a pus în alertă organele de intervenție. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoşani, a sesizat luni, prin apel 112, că şi-a ucis tatăl la locuinţa sa. 

Imediat, un echipaj s-a deplasat la faţa locului. Odată ajunși la adresa menționată, oamenii legii au constatat că nimic din cele sesizate nu se confirmă.

Mai mult tatăl apelantului, despre care bărbatul de 38 de ani spunea că ar fi fost omorât, a fost găsit la domiciliu şi nu prezenta urme vizibile de agresiune.

Chiar dacă tatăl lui era teafăr și nevătămat, apelul bărbatului a avut urmări: el a fost  sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru efectuarea unui apel nejustificat prin 112.

Nu este prima dată când botoșănenii apelează abuziv numărul unic pentru semnalarea situațiilor de urgență, creând din start o situație de risc pentru cineva care cu adevărat are, în acele clipe, nevoie de ajutor. Tocmai de aceea, deși la prima vedere ar părea o glumă nevinovată, legislativul a impus sancțiuni contravenționale pe măsura faptei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul de lege care prevede ca gărzile medicilor să fie recunoscute ca vechime în muncă, avizat favorabil în Comisia de Sănătate din Senat

Miercuri, 20 Februarie 2019
96

Proiectul de lege care prevede ca gărzile efectuate de medici să fie recunoscute ca vechime în muncă a fost avizat favorabil, miercuri, în Comisia de Sănătate din Senat. Proiectul de ...

Bucurați-vă de ziua de mâine. De vineri se face frig și vin ploile

Miercuri, 20 Februarie 2019
305

Vremea calda si frumoasa de care am avut parte in aceste zile ne paraseste curand. Doar joi ne vom mai bucura de soare si temperaturi ridicate, pentru ca de vineri se face frig si ploua in toata tara....

Patru primării din Botoşani cer împuşcarea câinilor vagabonzi, din cauza pestei porcine. Protestul asociațiilor: "Ce treabă au câinii cu pesta porcină?!"

Miercuri, 20 Februarie 2019
1161

După apariţia a două noi focare de pestă porcină africană la doi mistreţi, alţi patru primari din Botoşani au decis să urmeze exemplul celui din comuna Pomârla şi au cerut vână...