Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!

Polițiștii botoșăneni au primit, luni, un apel de la un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoșani, care anunța că și-a ucis tatăl. Alertați, oamenii legii au pornit către adresa menționată. 

Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!
Un apel mai puțin obișnuit a pus în alertă organele de intervenție. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoşani, a sesizat luni, prin apel 112, că şi-a ucis tatăl la locuinţa sa. 

Imediat, un echipaj s-a deplasat la faţa locului. Odată ajunși la adresa menționată, oamenii legii au constatat că nimic din cele sesizate nu se confirmă.

Mai mult tatăl apelantului, despre care bărbatul de 38 de ani spunea că ar fi fost omorât, a fost găsit la domiciliu şi nu prezenta urme vizibile de agresiune.

Chiar dacă tatăl lui era teafăr și nevătămat, apelul bărbatului a avut urmări: el a fost  sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru efectuarea unui apel nejustificat prin 112.

Nu este prima dată când botoșănenii apelează abuziv numărul unic pentru semnalarea situațiilor de urgență, creând din start o situație de risc pentru cineva care cu adevărat are, în acele clipe, nevoie de ajutor. Tocmai de aceea, deși la prima vedere ar părea o glumă nevinovată, legislativul a impus sancțiuni contravenționale pe măsura faptei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

Vineri, 21 Septembrie 2018
2188

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

Vineri, 21 Septembrie 2018
1018

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

Vineri, 21 Septembrie 2018
1783

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...