Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!

Polițiștii botoșăneni au primit, luni, un apel de la un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoșani, care anunța că și-a ucis tatăl. Alertați, oamenii legii au pornit către adresa menționată. 

Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!
Un apel mai puțin obișnuit a pus în alertă organele de intervenție. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoşani, a sesizat luni, prin apel 112, că şi-a ucis tatăl la locuinţa sa. 

Imediat, un echipaj s-a deplasat la faţa locului. Odată ajunși la adresa menționată, oamenii legii au constatat că nimic din cele sesizate nu se confirmă.

Mai mult tatăl apelantului, despre care bărbatul de 38 de ani spunea că ar fi fost omorât, a fost găsit la domiciliu şi nu prezenta urme vizibile de agresiune.

Chiar dacă tatăl lui era teafăr și nevătămat, apelul bărbatului a avut urmări: el a fost  sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru efectuarea unui apel nejustificat prin 112.

Nu este prima dată când botoșănenii apelează abuziv numărul unic pentru semnalarea situațiilor de urgență, creând din start o situație de risc pentru cineva care cu adevărat are, în acele clipe, nevoie de ajutor. Tocmai de aceea, deși la prima vedere ar părea o glumă nevinovată, legislativul a impus sancțiuni contravenționale pe măsura faptei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Știri.Botoșani.Ro angajează REPORTER

astăzi, 20:01
1359

Știri.Botoșani.Ro angajează reporter! Dacă ești o persoană dinamică, pozitivă, rezistentă la timp de lucru prelungit, dornică de a profesa într-un domeniu care oferă satisfacții prof...

Concursul "Micii Pompieri" și-a desemnat câștigătorii! - FOTO

astăzi, 17:47
160

Miercuri, începând cu ora 10.00, la Grădiniţa nr. 8 din municipiul Dorohoi s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului pentru preşcolari "Micii Pompieri", organizat ...

A lovit un bărbat pe marcajul pietonal, după care a fugit de la locul faptei!

astăzi, 16:28
2294

Un bărbat care traversa, miercuri la amiază, pe marcajul pietonal din zona Bazarului, în municipiul Botoșani, a fost lovit de un autoturism al cărui șofer a fugit de la fața locului.Vi...