Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!

Polițiștii botoșăneni au primit, luni, un apel de la un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoșani, care anunța că și-a ucis tatăl. Alertați, oamenii legii au pornit către adresa menționată. 

Un botoșănean a anunțat prin 112 că și-a ucis tatăl. Poliția l-a amendat cu 500 de lei!
Un apel mai puțin obișnuit a pus în alertă organele de intervenție. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din municipiul Botoşani, a sesizat luni, prin apel 112, că şi-a ucis tatăl la locuinţa sa. 

Imediat, un echipaj s-a deplasat la faţa locului. Odată ajunși la adresa menționată, oamenii legii au constatat că nimic din cele sesizate nu se confirmă.

Mai mult tatăl apelantului, despre care bărbatul de 38 de ani spunea că ar fi fost omorât, a fost găsit la domiciliu şi nu prezenta urme vizibile de agresiune.

Chiar dacă tatăl lui era teafăr și nevătămat, apelul bărbatului a avut urmări: el a fost  sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru efectuarea unui apel nejustificat prin 112.

Nu este prima dată când botoșănenii apelează abuziv numărul unic pentru semnalarea situațiilor de urgență, creând din start o situație de risc pentru cineva care cu adevărat are, în acele clipe, nevoie de ajutor. Tocmai de aceea, deși la prima vedere ar părea o glumă nevinovată, legislativul a impus sancțiuni contravenționale pe măsura faptei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoturism răsturnat într-o cultură de floarea soarelui, şoferiţă transportată la spital FOTO

astăzi, 10:27
158

Femeia, aflată la volanul unui autoturism Renault, circula dinspre Suceava spre Botoşani şi, înainte de o curbă la dreapta în zona ieşirii din Huţani, nu reduce viteza de deplasare, ...

Botoşani: Ne aşteaptă o săptămână "furtunoasă", în care vremea bună va alterna cu precipitaţiile

astăzi, 09:12
944

De la cer senin şi vreme frumoasă la furtuni cu fulgere în doar câteva minute: acesta este scenariul pe care îl vom experimenta în următoarele zile, după cum arată prognoz...

Un deputat PNL îi atacă pe polițiștii rutieri: „Nu vă mai satură nimeni de ciubuc?” Reacția agenților

astăzi, 08:37
289

Deputatul liberal a spus că nu poate înţelege de ce se opun poliţiştii modificărilor la Codul Rutier care vizează presemnalizarea radarelor, el întrebându-se dacă motivul nu e...