Primarul din orașul în care rromii și-au făcut de cap: Tăiem ajutoarele sociale! VIDEO

Cele mai drastice măsuri, pornind de la tăierea ajutoarelor sociale la toţi cei implicaţi în acest conflict violent, până la decăderea din drepturile părinteşti a celor care şi-au implicat copiii minori în conflict, anunță reprezentantul administrației locale.

Primarul din orașul în care rromii și-au făcut de cap: Tăiem ajutoarele sociale! VIDEO

Primele măsuri după bătaia dintre două clanuri de rromi din Tg. Neamţ le ia primarul din localitate. După ce zece combatanţi au fost reţinuţi de poliţie, primarul oraşului a anunţat că le va tăia ajutoarele sociale rromilor implicaţi în bătaia cu bâte şi topoare. 

Pentru cei care s-au folosit de minori va cere instanţei decăderea din drepturile părinteşti. Bătaia cu bâte şi topoare în care au fost angrenate două clanuri de rromi a avut loc joi seara în Tg. Neamţ, iar Poliţia a reţinut până acum zece combatanţi. Au existat victime, dar şi pagube materiale, mobilier stradal sau autoturisme ale locuitorilor din zonă distruse. Primarul localităţii, Daniel Harpa, ameninţă cu măsuri drastice împotriva indivizilor implicaţi în violenţele din localitate.

El a convocat o şedinţă a Comisiei de ordine şi siguranţă publică, la care i-a invitat să participe şi primarul comunei Vânători-Neamţ, şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale de acolo, pentru că cei zece rromi reţinuţi sunt din această localitate. ”Voi lua cele mai drastice măsuri care ţin de competenţa noastră, permise de legislaţia în vigoare, pornind de la tăierea ajutoarelor sociale la toţi cei implicaţi în acest conflict violent, până la decăderea din drepturile părinteşti a celor care şi-au implicat copiii minori în conflict. Vom monitoriza mult mai strict cartierul Tăbăcari, de unde provine una din părţile implicate în incident. Avem, însă, mare nevoie ca aceste măsuri să fie implementate şi la nivelul comunei Vânători-Neamţ, de unde provin cele zece persoane ridicate până în acest moment de Poliţie. Fac apel la toate forţele de ordine publică să ia foarte în serios această situaţie şi să o trateze cu prioritate, pentru a preveni orice alte urmări şi pentru a oferi cetăţenilor oraşului certitudinea că suntem în siguranţă. Nu pot accepta ca oraşul nostru să se transforme într-un câmp de luptă şi cetăţenilor să le fie teamă să iasă din casă”, a declarat primarul Harpa, citat de mesagerulneamt.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...