Polițiștii botoșăneni, în alertă: Doi bătrâni și fiul lor, jefuiți și bătuți cu cruzime, tâlharii au dispărut cu butoiul cu bani! FOTO

Politistii botosaneni sunt in alerta, dupa ce o intreaga familie din satul Sîrbi, comuna Vlasinesti, a fost batuta si jefuita de persoane necunoscute, in noaptea de luni spre marti. "Toti stiu ca el strangea bani, din pensie, din ce a mai vandut, strangea intr-un butoi. Cine stie cati bani, ca nici el nu stia cati bani are".

Polițiștii botoșăneni, în alertă: Doi bătrâni și fiul lor, jefuiți și bătuți cu cruzime, tâlharii au dispărut cu butoiul cu bani! FOTO

Talharii i-au batut atat de tare pe sotii Elena si Dumitru P., in varsta de aproape 90 de ani, dar si pe fiul lor, in varsta de 50 de ani, incat au putut iesi din casa sa ceara ajutor abia miercuri dimineata. Indivizii au intrat peste batrani si i-au lovit cu cruzime pana cand acestia le-au spus unde au ascuns banii, in sat stiindu-se ca batranul ar avea mai multi bani intr-un butoi.

"Eu am lucrat la ei o luna de zile. El avea un butoi de 25 de kg de aluminiu si acolo tine banii. Femeia m-a chemat sa fac curat, ca ei sunt bolnavi. Am vazut butoiul sub pat si ziceau ca acolo tin banii. Tot satul stia ca el tine banii in casa. Au mai fost oameni la prasit si de acolo scotea si ii platea", a spus o vecina a familiei.


Fiul celor doi batrani sufera de un handicap si, din aceasta cauza, acesta nu a putut sa ceara ajutorul, astfel ca cei trei au stat in casa cu dureri insuportabile o zi intreaga, pana miercuri dimineata, atunci cand femeia s-a putut ridica din pat si s-a dus la o vecina, care a sunat la 112.

"Eu am auzit abia ieri si toata treaba s-a intamplat luni noapte si abia ieri dimineata (n.red. miercuri) a putut batrana sa se ridice din pat si sa ceara ajutor. Au fost batuti amandoi, iar acum sunt la spital la Iasi. Au intrat peste ei si i-au batut pentru bani. Toti stiu ca el strangea bani, din pensie, din ce a mai vandut, strangea intr-un butoi. Cine stie cati bani, ca nici el nu stia cati bani are. Si pe fiu l-au batut. Si daca imi este frica ce sa fac? Sa strig in gura mare ca mi-e firca? Nu am ce face", ne-a spus un barbat care locuieste langa casa victimelor.

Cei doi soti, dar si fiul lor, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente Botosani cu ambulantele, iar pentru ca starea de sanatate a batranilor este grava au fost trimisi la spitalele din Iasi. Cel mai grav este Dumitru P., in varsta de 87 de ani, acesta avand numeroase coaste rupte, traumatisme ale coloanei lombare, dar si un hemopneumotorax (n.red. prezenta concomitenta de aer si sange in cavitatea pleurala, consecutiv unui traumatism toracic in care s-a produs ruptura plamanului).

"Pacientii au ajuns pe data de 18 ianuarie 2017. Mai intai a ajuns sotul, in varsta de 87 de ani. Dupa explorarile efectuate in sectia noastra s-a pus in vedere prezenta unui politraumatism, traumatism cranio-facial acut inchis, hemopneumotorax stang, cu un grad de insuficienta respiratorie, fracturi costale pe partea stanga, dar si traumatisme la nivelul coloanei lombare. Este in stare grava, iar dupa ce a fost stabilizat a fost trimis pentru consult la Spitalul Clinic de Chirurgie Toracica Iasi", a declarat dr. Petre Radauceanu, seful UPU-SMURD Botosani.

Si femeia a suferit multiple traumatisme, printre care traumatisme faciale, craniene si un traumatism la nivelul nasului, victima fiind trimisa la Spitalului de Neurochirurgie din Iasi. Fiul acestora a fost examinat de medici, dupa care a fost dus acasa de catre un echipaj de Politie.

Oamenii legii au fost la Vlasinesti, au efectuat verificari si incearca acum sa dea de urma faptasilor, pentru a-i trage la raspundere. 

"In data de 18 ianuarie am fost sesizati ca in data de 16 spre 17 ianuarie, persoane necunoscute au patruns prin efractie in locuinta unor varstnici si prin intrebuintarea unor acte de violenta i-au deposedat de o suma de bani. In cauza se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie calificata, in vederea identificarii autorilor si tragerii la raspundere penala", a declarat Nicoleta Federciuc, purtatorul de cuvant al IPJ Botosani.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
275

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
329

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
453

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...