Percheziții la Dorohoi: Bărbat cercetat pentru contrabandă, reținut pentru 24 de ore!

Anchetatorii spun că, în perioada martie-aprilie 2019, bărbatul în vârstă de 34 de ani a comercializat pe raza municipiului Dorohoi diferite cantităţi de ţigarete, către diverse persoane.

Percheziții la Dorohoi: Bărbat cercetat pentru contrabandă, reținut pentru 24 de ore!
Având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Dorohoi au pus în executare - în cursul zilei de marți, 23 aprilie - un mandat de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Dorohoi, la un imobil folosit de un bărbat de 34 de ani, din aceeaşi localitate.
 
Cu ocazia percheziţiei, la locaţia vizată au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, 918 pachete de ţigarete de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, deţinute fără documente legale.

În urma probatoriului administrat a rezultat că în perioada martie-aprilie 2019, acesta a comercializat pe raza municipiului Dorohoi diferite cantităţi de ţigarete către diverse persoane.

Pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventiv al IPJ Botoşani.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.
         
"Facem precizarea că pe tot parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale garantate de Codul de Procedură Penală şi  prezumţia de nevinovăţie", au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
336

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
588

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...