Membrii unei familii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare! FOTO

Membrii unei familii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare! FOTO

O mamă şi trei copii au ajuns, luni seară, la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Femeia, din localitatea Copălău, a gătit pentru familie ciuperci culese din pădure. A terminat mâncarea în jurul amiezii şi după ce au mâncat li s-a făcut rău.

Când a văzut care este situaţia femeia a sunat la 112 după ajutor. Atât ea cât şi cei trei copii, cu vârste între şase şi nouă ani, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Mavromati, respectiv Secţia de Pediatrie. 

 „Ştiu cum arată, că am mai preparat şi în anii trecuţi. Ştiu să le aleg şi să le gătesc. Nu îmi explic de s-a întâmplat de data asta”, a spus mama copiilor.

Toţi patru au fost internaţi pentru tratament de specialitate. 

Simptomele la intoxicaţia cu ciuperci apar dupa câteva minute sau chiar o perioada ma indelungata. Perioada de incubație depinde de specificul toxinei din ciupercile consumate.

Toxinele produc tulburari ale tractului gastrointestinal, ulterior sunt implicate și alte organe: ficatul, rinichii și sistemul nervos. În cele din urmă, se instalează insuficiența hepatică acută și insuficiența renală acută, cu consecinţe dramatice.
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dispare o bancă din România. Ce se întâmplă cu clienţii

astăzi, 17:35
733

Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat în cadrul Adunării Generale Extraordinare de marţi fuziunea BT - Bancpost, care va avea loc în 31 decembrie 2018, a anunţat banca."M...

PSD nu mai vrea legea parteneriatului civil. Proiectul ar putea fi blocat în Parlament - surse

astăzi, 16:59
95

Proiectul de lege privind parteneriatul civil are puține șanse să fie adoptat de Parlament. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro că PSD nu va mai susține un astfel de demers după ce refe...

IPJ Botoșani: Campanie de prevenire a celor mai întâlnite 7 tipuri de fraude în mediul on-line!

astăzi, 16:03
197

Poliţia Română, împreună cu Centrul European Cybercrime din cadrul EUROPOL și Federația Europeană a Băncilor, împreună cu parteneri din sectorul public și privat, lansează ...