Membrii unei familii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare! FOTO

Membrii unei familii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare! FOTO

O mamă şi trei copii au ajuns, luni seară, la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Femeia, din localitatea Copălău, a gătit pentru familie ciuperci culese din pădure. A terminat mâncarea în jurul amiezii şi după ce au mâncat li s-a făcut rău.

Când a văzut care este situaţia femeia a sunat la 112 după ajutor. Atât ea cât şi cei trei copii, cu vârste între şase şi nouă ani, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Mavromati, respectiv Secţia de Pediatrie. 

 „Ştiu cum arată, că am mai preparat şi în anii trecuţi. Ştiu să le aleg şi să le gătesc. Nu îmi explic de s-a întâmplat de data asta”, a spus mama copiilor.

Toţi patru au fost internaţi pentru tratament de specialitate. 

Simptomele la intoxicaţia cu ciuperci apar dupa câteva minute sau chiar o perioada ma indelungata. Perioada de incubație depinde de specificul toxinei din ciupercile consumate.

Toxinele produc tulburari ale tractului gastrointestinal, ulterior sunt implicate și alte organe: ficatul, rinichii și sistemul nervos. În cele din urmă, se instalează insuficiența hepatică acută și insuficiența renală acută, cu consecinţe dramatice.
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Baisa, traficul este restricţionat!

astăzi, 15:45
636

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
292

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...

Accident pe contrasens: trei maşini avariate de un şofer băut

astăzi, 10:37
1203

S-a întâmplat vineri, pe strada Săvenilor, cu sens unic, din municipiul Botoşani când tânărul a ales să circule pe contrasens, dinspre Împărat Traian spre Independen...