Membrii unei familii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare! FOTO

Membrii unei familii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare! FOTO

O mamă şi trei copii au ajuns, luni seară, la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Femeia, din localitatea Copălău, a gătit pentru familie ciuperci culese din pădure. A terminat mâncarea în jurul amiezii şi după ce au mâncat li s-a făcut rău.

Când a văzut care este situaţia femeia a sunat la 112 după ajutor. Atât ea cât şi cei trei copii, cu vârste între şase şi nouă ani, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Mavromati, respectiv Secţia de Pediatrie. 

 „Ştiu cum arată, că am mai preparat şi în anii trecuţi. Ştiu să le aleg şi să le gătesc. Nu îmi explic de s-a întâmplat de data asta”, a spus mama copiilor.

Toţi patru au fost internaţi pentru tratament de specialitate. 

Simptomele la intoxicaţia cu ciuperci apar dupa câteva minute sau chiar o perioada ma indelungata. Perioada de incubație depinde de specificul toxinei din ciupercile consumate.

Toxinele produc tulburari ale tractului gastrointestinal, ulterior sunt implicate și alte organe: ficatul, rinichii și sistemul nervos. În cele din urmă, se instalează insuficiența hepatică acută și insuficiența renală acută, cu consecinţe dramatice.
 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
23

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
311

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
178

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...