Membrii unei familii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare! FOTO

Membrii unei familii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare! FOTO

O mamă şi trei copii au ajuns, luni seară, la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Femeia, din localitatea Copălău, a gătit pentru familie ciuperci culese din pădure. A terminat mâncarea în jurul amiezii şi după ce au mâncat li s-a făcut rău.

Când a văzut care este situaţia femeia a sunat la 112 după ajutor. Atât ea cât şi cei trei copii, cu vârste între şase şi nouă ani, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Mavromati, respectiv Secţia de Pediatrie. 

 „Ştiu cum arată, că am mai preparat şi în anii trecuţi. Ştiu să le aleg şi să le gătesc. Nu îmi explic de s-a întâmplat de data asta”, a spus mama copiilor.

Toţi patru au fost internaţi pentru tratament de specialitate. 

Simptomele la intoxicaţia cu ciuperci apar dupa câteva minute sau chiar o perioada ma indelungata. Perioada de incubație depinde de specificul toxinei din ciupercile consumate.

Toxinele produc tulburari ale tractului gastrointestinal, ulterior sunt implicate și alte organe: ficatul, rinichii și sistemul nervos. În cele din urmă, se instalează insuficiența hepatică acută și insuficiența renală acută, cu consecinţe dramatice.
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul a aprobat modernizarea drumului Botoşani-Târgu Frumos!

astăzi, 18:16
287

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Modernizare DN 28B Târgu Frumos - Botoșani km 0+000 - km 76+758”, de p...

O botoşăneancă, prietenă din studenţie cu tânăra ucisă la metrou. "Un suflet cald, o domniţă fină"

astăzi, 17:41
1191

Interpreta de muzică populară Georgiana Spînu a fost colegă de facultate și prietenă cu Alina Ciucu, tânăra care a sfârșit tragic la metrou.Alina Ciucu era o tânăr...

Numărul de posturi din penitenciare va fi majorat!

astăzi, 17:39
222

Posturile pentru sistemul penitenciar se suplimentează cu 1000 de locuri, de la 15.041 la 16.041, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobată în ședința de astăzi.Nevoia de suplime...