Infracțiuni în creștere în școlile botoșănene: Bătăi, furturi și rele tratamente aplicate minorului!

Infracțiunile săvârșite în unitățile de învățământ din județul Botoșani sau în apropierea acestora sunt în creștere. 

Infracțiuni în creștere în școlile botoșănene: Bătăi, furturi și rele tratamente aplicate minorului!

Potrivit datelor Inspectoratului de Poliție Județean, în perioada ianuarie-iulie 2017 au fost sesizate 48 de infracțiuni, cu 18 mai multe față de perioada septembrie 2016-februarie 2017, 10 fiind comise în zona adiacentă unităților de învățământ.

28 de infracțiuni au fost de lovire sau alte violențe, 16 infracțiuni de furt și câte o infracțiune de rele tratamente aplicate minorului, amenințare, port ilegal de armă albă și o infracțiune de purtare abuzivă, nefiind înregistrate infracțiuni grave cu violență. 27 de infracțiuni s-au înregistrat în mediul rural și 21 în mediul urban.

Victime au fost 42 de elevi și 5 profesori, iar autori 25 de elevi, 3 profesori și 21 de persoane din altă categorie , în 40 de cazuri infracțiunile fiind comise în unități de învățământ unde nu există pază umană.

Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, infracțiunile de lovire sau alte violențe se datorează unor conflicte spontane între elevi și au fost comise în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când nu erau supravegheați de profesori.

Infracțiunile de furt privesc în special telefoane mobile sau sume modice de bani și se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor, sau când se desfășoară activități în afara clasei.

Unitățile de învățământ identificate cu grad de risc au fost incluse în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale polițiștilor și jandarmilor.

Situația infracțiunilor în școli va fi dezbătută, vineri, în cadrul Colegiului Prefectural. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

Luni, 22 Ianuarie 2018
393

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Luni, 22 Ianuarie 2018
2991

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1006

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...