Infracțiuni în creștere în școlile botoșănene: Bătăi, furturi și rele tratamente aplicate minorului!

Infracțiunile săvârșite în unitățile de învățământ din județul Botoșani sau în apropierea acestora sunt în creștere. 

Infracțiuni în creștere în școlile botoșănene: Bătăi, furturi și rele tratamente aplicate minorului!

Potrivit datelor Inspectoratului de Poliție Județean, în perioada ianuarie-iulie 2017 au fost sesizate 48 de infracțiuni, cu 18 mai multe față de perioada septembrie 2016-februarie 2017, 10 fiind comise în zona adiacentă unităților de învățământ.

28 de infracțiuni au fost de lovire sau alte violențe, 16 infracțiuni de furt și câte o infracțiune de rele tratamente aplicate minorului, amenințare, port ilegal de armă albă și o infracțiune de purtare abuzivă, nefiind înregistrate infracțiuni grave cu violență. 27 de infracțiuni s-au înregistrat în mediul rural și 21 în mediul urban.

Victime au fost 42 de elevi și 5 profesori, iar autori 25 de elevi, 3 profesori și 21 de persoane din altă categorie , în 40 de cazuri infracțiunile fiind comise în unități de învățământ unde nu există pază umană.

Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, infracțiunile de lovire sau alte violențe se datorează unor conflicte spontane între elevi și au fost comise în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când nu erau supravegheați de profesori.

Infracțiunile de furt privesc în special telefoane mobile sau sume modice de bani și se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor, sau când se desfășoară activități în afara clasei.

Unitățile de învățământ identificate cu grad de risc au fost incluse în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale polițiștilor și jandarmilor.

Situația infracțiunilor în școli va fi dezbătută, vineri, în cadrul Colegiului Prefectural. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

astăzi, 13:45
36

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

astăzi, 07:10
3694

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1415

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...