Infracțiuni în creștere în școlile botoșănene: Bătăi, furturi și rele tratamente aplicate minorului!

Infracțiunile săvârșite în unitățile de învățământ din județul Botoșani sau în apropierea acestora sunt în creștere. 

Infracțiuni în creștere în școlile botoșănene: Bătăi, furturi și rele tratamente aplicate minorului!

Potrivit datelor Inspectoratului de Poliție Județean, în perioada ianuarie-iulie 2017 au fost sesizate 48 de infracțiuni, cu 18 mai multe față de perioada septembrie 2016-februarie 2017, 10 fiind comise în zona adiacentă unităților de învățământ.

28 de infracțiuni au fost de lovire sau alte violențe, 16 infracțiuni de furt și câte o infracțiune de rele tratamente aplicate minorului, amenințare, port ilegal de armă albă și o infracțiune de purtare abuzivă, nefiind înregistrate infracțiuni grave cu violență. 27 de infracțiuni s-au înregistrat în mediul rural și 21 în mediul urban.

Victime au fost 42 de elevi și 5 profesori, iar autori 25 de elevi, 3 profesori și 21 de persoane din altă categorie , în 40 de cazuri infracțiunile fiind comise în unități de învățământ unde nu există pază umană.

Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, infracțiunile de lovire sau alte violențe se datorează unor conflicte spontane între elevi și au fost comise în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când nu erau supravegheați de profesori.

Infracțiunile de furt privesc în special telefoane mobile sau sume modice de bani și se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor, sau când se desfășoară activități în afara clasei.

Unitățile de învățământ identificate cu grad de risc au fost incluse în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale polițiștilor și jandarmilor.

Situația infracțiunilor în școli va fi dezbătută, vineri, în cadrul Colegiului Prefectural. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Controale în toate şcolile din judeţul Botoşani înainte de începerea anului şcolar

Miercuri, 16 August 2017
359

Mai multe comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică fa...

Primărie din Botoșani cu conturile blocate și cu sechestru pe bunuri!

Miercuri, 16 August 2017
3385

Primăria comunei Mihălășeni a ajuns în imposibilitatea de a mai achia cheltuielile de funcționare după ce instanța a decis să plătească aproape 700.000 de lei unei firme pentru un proi...

Concurs de suplinire pentru posturile vacante din școlile botoșănene

Miercuri, 16 August 2017
1257

La mai puțin de o lună până la începerea noului an școlar, sute de posturi încă sunt vacante în unitățile de învățământ de pe raza județului Botoșani....