Grav accident la Lebăda! Trei victime, după un impact violent între o ambulanță și un Audi! FOTO
ACCIDENT!

Un grav accident de circulație în care a fost implicată o ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a avut loc, miercuri, la ieșirea din municipiul Botoșani, pe Șoseaua Iașului. Trei persoane au fost rănite, după ce un autoturism a tăiat calea autosanitarei, după ce șoferul a frânat brusc.

Grav accident la Lebăda! Trei victime, după un impact violent între o ambulanță și un Audi! FOTO

Un autoturism Audi, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean, se deplasa dinspre Iași către Botoșani. În timp ce urca dealul, imediat după Lebăda, potrivit martorilor conducătorul auto ar fi frânat brusc când a văzut mașina poliției cu radar, care circula în spatele unei ambulanțe care venea dinspre Botoșani.

În momentul în care a pus frână, autoturismul Audi a derapat pe carosabilul umed, s-a rotit pe contrasens fiind izbit în plin în spate de ambulanța care mergea la un caz.

În urma impactului puternic, șoferul de pe Audi, dar și echipajul de pe ambulanță, format din asistentă și ambulanțier, au fost răniți.

Cei trei răniți au fost transportați la Unitatea de Primire Urgențe pentru îngrijiri. 

"Am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs între un autoturism și o ambulanță de la SJA. La locul evenimentului nu a fost cazul să descarcerăm victime, fiind preluate de la TIM și un echipaj de la SJA. Am asigurat mașinile ca să nu existe probleme", a precizat cpt. Andrei Ciobanu, din cadrul ISU Botoșani.

Polițiștii au făcut măsurători la fața locului, pe perioada cercetărilor circulația fiind oprită.

"Ambulanța serviciului nostru se deplasa regulamentar la o solicitare, în acest timp, din sens opus un autoturism a frânat brusc, a intrat pe sensul de mers și coliziunea nu a putut fi evitată. Din nefericire, ambulanțierul necesită îngrijiri medicale, cât și șoferul de la autoturismul care a intrat neașteptat, deși era linie dublă continuă. Ambulanța era semnalizată corespunzător, ambulanțierul purta centura de siguranță și se deplasau regulamentar către o solicitare. O ambulanță în minus se simte, pentru că numărul de ambulanțe niciodată nu a depășit necesarul. Ne pare rău pentru acest incident", a precizat Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt în cadrul SJA Botoșani.

















 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
115

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
73

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...