FOTOREPORTAJ: Micul Holi de Botoșani a creat „o nebunie constructivă” în Piața Revoluției

FOTOREPORTAJ: Micul Holi de Botoșani a creat „o nebunie constructivă” în Piața Revoluției

Sâmbătă dimineață, a avut loc a treia ediție de „Coloract”, evenimentul lunii în materie de sport și distracție pentru tineri, dedicat unei cauze nobile. Piața Revoluției a fost acaparată de peste 200 de oameni în tricouri albe, veniți să și le coloreze în stilul Holi.

După ce au alergat 2,5 kilometri, pe traseul tradițional, protagoniștii singurei inițiative de acest gen aplicată în Botoșani au animat platoul din fața Palatului Administrativ cu muzică, dans, râsete și culori. În spatele maratonului și al finalității frenetice a acestuia, stă dorința celor implicați de a ajuta 20 de copii din județ să înceapă noul an școlar, prin oferirea celor necesare unui elev.

Au fost complici ai distracției nu doar tineri din municipiu, ci și oameni veniți de la zeci de kilometri pentru a lua parte la „Coloract”.

Când am citit că este vorba despre ajutarea a 20 de copii să înceapă școala, nici nu am stat pe gânduri și m-am înscris. Cum să nu vin? Și distracție, și sport, dar, mai ales, este vorba despre o cauză nobilă. Eu susțin tot ce ține de astfel de cauze și nu puteam lipsi. Am venit cu prieteni, ajutăm și ne și distrăm”, a punctat Daniel Câșlariu, cunoscut pentru protestele legate de infrastructura rutieră din județ și, mai nou, pentru acțiunile umanitare demarate. Acesta a venit din Trușești, alături de câțiva apropiați.

E o nebunie, dar o nebunie constructivă, energică, așa ca noi, tinerii”, a spus și Liliana Popescu, de 23 de ani, amestecată printre colegii de „bătaie”.

Imaginile de la micul Holi de Botoșani vorbesc de la sine, demonstrând că, în situații de excepție, haosul poate fi și frumos.

 

























 

 

Spune-ne opinia ta