EMOȚIONANT: Rex, câinele care a păzit 13 ani sediul ISU Botoșani, operat cu ajutorul pompierilor

EMOȚIONANT: Rex, câinele care a păzit 13 ani sediul ISU Botoșani, operat cu ajutorul pompierilor

Patrupedul care a păzit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani mai bine de 13 ani a primit o a doua şansă. Pompierii au aflat că este bolnav şi au strâns bani pentru a-i salva viaţa.

Acum, la mai bine de o săptămână de la operaţie prietenul necuvântător s-a întors "în post".

Bătrânul Rex a trăit în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani încă de când era pui. În prag de “pensionare”, căţelul care i-a păzit pe pompieri mai bine de un deceniu s-a îmbolnăvit, relatează Știrile ProTV.

Salvatorii au pus mână de la mână şi şi-au dus prietenul necuvântător la veterinar pentru ingrijiiri medicale. O astfel de operaţie costa între 500 şi 800 de lei, iar în cazul lui Rex a fost un real succes.

Dorin Vasiliu, medic veterinar: “După ce am extirpat-o, avea 750 de grame. Nu era o tumoare care îi putea cauza moartea direct. Era o tumoare la nivelul gâtului, în partea din spate a occipitalului. În timp, câinele ar fi ajuns să o scarpine, să o rupă, s-ar fi infectat şi de acolo apăreau alte complicaţii.”

Impresionat de acţiunea pompierilor, medicul veterinar a suportat costurile operaţiei, iar banii strânși de salvatori sunt folosiţi pentru tratament şi hrana lui Rex. 

VEZI VIDEO pe stirileprotv.ro!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
262

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
436

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...