Doi tineri au fost prinși și sunt cercetați de polițiști pentru profanare de morminte la Cimitirul Eternitatea

Doi tineri au fost prinși și sunt cercetați de polițiști pentru profanare de morminte la Cimitirul Eternitatea

Bătaia de joc la adresa străbunilor ajunge la Botoșani la cote alarmante. Nu au trecut nici trei luni de când mai multe mormintele de Cimitirul Pacea au fost pur si simplu distruse și un alt caz a fost sesizat în aceste zile la Botoșani.

Este vorba de distrugerea mai multor cruci și monumente funerare la cimitirul Eternitatea de către doi tineri care nu și-au găsit altă distracție decât să calce în picioare memoria unor oameni care au venit să vadă mormintele părinților.

“Chiar nu vede nimeni aceste lucruri?” se întreba un botoșănean care a fost să îngrijească mormântul părinților și care a făcut o sesizare polițiștilor de la Botoșani.

După mai multe cercetări, polițiștii au reușit însă să îi găsească pe făptași.

“Sesizarea a fost făcută sâmbătă dimineață și în aceeași zi au fost identificați și autorii, doi tineri de 17 și 18 ani. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de profanare de morminte”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al IJP Botoșani, Maria Carp.

În prezent, în România, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, însă tinerii din ziua de astăzi par a privi cu mult prea mare ușurință respectarea legii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
316

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
537

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
160

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...