Copii de 13 ani, prinși la miezul nopții cu cărucioare furate de la supermarket!

Copii de 13 ani, prinși la miezul nopții cu cărucioare furate de la supermarket!
Dacă tot nu era deschis pentru clienţi un supermarket din cartierul Stejari, dat fiind ora târzie, doi minori au luat câte un cărucior de cumpărături şi au plecat spre casă.
 
Jandarmii i-au observat sâmbătă noaptea pe cei doi, în vârstă de aproximativ 13 ani fiecare, pe strada Petru Rareş din municipiul Botoşani, şi i-au întrebat despre provenienţa cărucioarelor şi motivul prezenţei lor în zonă la ora 23.00.
 
Nu le-a fost greu oamenilor legii să identifice proprietarul bunurilor, deoarece acestea erau inscripţionate cu denumirea unei societăţii comerciale din apropiere.
 
Cei doi copii au rămas fără cărucioare şi li s-au întocmit actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea soluţionării.
 
"Copiii au nevoie de îndrumarea familiilor din care fac parte pentru formarea lor, au nevoie de exemple bune şi de modele demne de urmat, în această privinţă părinţii având rolul cel mai important. Din păcate, lipsa controlului parental în ceea ce priveşte activităţile desfăşurate de copii duce, uneori, la săvârşirea de către aceştia a unor fapte de natură penală, iar lipsa discernământului, a înţelegerii pericolului social şi a conştientizării consecinţelor legale pot avea câteodată urmări nefaste pentru viitorul lor", transmit reprezentantii IJJ Botosani.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
208

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
85

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...