Botoșănean implicat într-un grav accident în Franța!

Botoșănean implicat într-un grav accident rutier în Franța, pe calea ferată de pe linia Nancy-Strasbourg! Camionul pe care acesta îl conducea a fost lovit în plin de un tren de mare viteză. 

Botoșănean implicat într-un grav accident în Franța!

Joi, 25 octombrie, un camion înmatriculat în Austria, condus de un botoșănean, a forțat trecerea la nivel cu calea ferată și a fost lovit de un tren expres care transporta peste 200 de călători. Șoferul camionului a fost rănit. 

Potrivit autorităților franceze, „şoferul maşinii de mare tonaj s-ar fi angajat în traversarea trecerii la nivel cu calea ferată, în timp ce semnalele vizuale şi acustice de avertizare erau în funcţiune, iar barierele începuseră să coboare”. Parchetul a deschis o anchetă pentru „vătămare corporală din culpă, soldată cu mai mult de trei luni de incapacitate totală de muncă”.

Calea ferată de pe Linia Nancy-Strasbourg a fost redeschisă circulaţiei, traficul revenind la normal la prânz. Circulaţia a două trenuri de mare viteză şi a 15 TER a fost afectată de accident, unele dintre acestea fiind chiar anulate.

Niciunul dintre cei peste 200 de pasageri din trenul care circula pe ruta Nancy-Strasbourg nu a fost rănit însă conductorul a suferit răni uşoare din cauza cioburilor. Călătorii au ajuns la destinaţie cu patru autobuze puse la dispoziţie de autorităţi. 

 

Spune-ne opinia ta