Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Un botoșănean a fost salvat în ultimul moment de cadrele medicale după ce a stat o noapte afară în frig, în propria curte. Bărbatul, de 39 de ani, din oraşul Săveni a fost adus la UPU în stare critică. 

Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Temperatura corpului era sub 26 de grade şi persoanele care l-au găsit au încercat iniţial să îl încălzească cu apă caldă, însă i-au făcut mai mult rău, acesta suferind arsuri. 

„Pacientul prezenta o insuficienţă respiratorie acutizată, avea temperatura exterioară sub 26 de Grade Celsius, dar cu arsuri de gradele I şi II după ce persoanele care l-au găsit au încercat să îl încălzească cu sticle cu apă clocotită”, a percizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Bărbatul a fost introdus într-o pătură specială, cu aer cald, care trebuie să ridice temperatura corpului cu doar un grad pe oră, pentru a nu supune organele unui șoc. Pentru că temperatura corpului era extrem de scăzută, cadrele medicale au recurs la mai multe metode speciale pentru încălzirea victimelor hipotermiei.

Bărbatului i-au fost aplicate perfuzii calde, acestea având menirea de a încălzi sângele şi organele interne, astfel că după mai bine de 10 ore, temperatura sa se apropia de 35 de Grade Celsius.

Medicii au fost nevoiţi să îl şi intubeze, după ce iniţial a intrat în stop respirator, fiind însă resuscitat cu succes. Ulterior, a fost trimis la Suceava, la Secţia de Neurochururgie a Spitalul Judeţean, fiind diagnosticat cu un hematom subdural şi hemoragie subarahnoidiană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
15

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
93

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
73

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...