Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Un botoșănean a fost salvat în ultimul moment de cadrele medicale după ce a stat o noapte afară în frig, în propria curte. Bărbatul, de 39 de ani, din oraşul Săveni a fost adus la UPU în stare critică. 

Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Temperatura corpului era sub 26 de grade şi persoanele care l-au găsit au încercat iniţial să îl încălzească cu apă caldă, însă i-au făcut mai mult rău, acesta suferind arsuri. 

„Pacientul prezenta o insuficienţă respiratorie acutizată, avea temperatura exterioară sub 26 de Grade Celsius, dar cu arsuri de gradele I şi II după ce persoanele care l-au găsit au încercat să îl încălzească cu sticle cu apă clocotită”, a percizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Bărbatul a fost introdus într-o pătură specială, cu aer cald, care trebuie să ridice temperatura corpului cu doar un grad pe oră, pentru a nu supune organele unui șoc. Pentru că temperatura corpului era extrem de scăzută, cadrele medicale au recurs la mai multe metode speciale pentru încălzirea victimelor hipotermiei.

Bărbatului i-au fost aplicate perfuzii calde, acestea având menirea de a încălzi sângele şi organele interne, astfel că după mai bine de 10 ore, temperatura sa se apropia de 35 de Grade Celsius.

Medicii au fost nevoiţi să îl şi intubeze, după ce iniţial a intrat în stop respirator, fiind însă resuscitat cu succes. Ulterior, a fost trimis la Suceava, la Secţia de Neurochururgie a Spitalul Judeţean, fiind diagnosticat cu un hematom subdural şi hemoragie subarahnoidiană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

astăzi, 14:08
999

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

astăzi, 13:19
1434

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

astăzi, 13:12
472

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...