Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Un botoșănean a fost salvat în ultimul moment de cadrele medicale după ce a stat o noapte afară în frig, în propria curte. Bărbatul, de 39 de ani, din oraşul Săveni a fost adus la UPU în stare critică. 

Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Temperatura corpului era sub 26 de grade şi persoanele care l-au găsit au încercat iniţial să îl încălzească cu apă caldă, însă i-au făcut mai mult rău, acesta suferind arsuri. 

„Pacientul prezenta o insuficienţă respiratorie acutizată, avea temperatura exterioară sub 26 de Grade Celsius, dar cu arsuri de gradele I şi II după ce persoanele care l-au găsit au încercat să îl încălzească cu sticle cu apă clocotită”, a percizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Bărbatul a fost introdus într-o pătură specială, cu aer cald, care trebuie să ridice temperatura corpului cu doar un grad pe oră, pentru a nu supune organele unui șoc. Pentru că temperatura corpului era extrem de scăzută, cadrele medicale au recurs la mai multe metode speciale pentru încălzirea victimelor hipotermiei.

Bărbatului i-au fost aplicate perfuzii calde, acestea având menirea de a încălzi sângele şi organele interne, astfel că după mai bine de 10 ore, temperatura sa se apropia de 35 de Grade Celsius.

Medicii au fost nevoiţi să îl şi intubeze, după ce iniţial a intrat în stop respirator, fiind însă resuscitat cu succes. Ulterior, a fost trimis la Suceava, la Secţia de Neurochururgie a Spitalul Judeţean, fiind diagnosticat cu un hematom subdural şi hemoragie subarahnoidiană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pulsul crescut triplează riscul de accident vascular cerebral. Care sunt valorile normale și cum îți poți măsura singur ritmul cardiac

astăzi, 09:05
171

Monitorizarea bătăilor inimii este una dintre investigaţiile fundamentale în descoperirea unei afecţiuni cardiace, afirmă medicii. Simpla măsurare a pulsului o dată pe lună poate aj...

Atenție, șoferi! Se schimbă legea! Grijă mare cu amenzile!

astăzi, 08:33
394

Legislația rutieră este într-o dinamică incredibilă în ultimii ani și periodic apar schimbări care-i iau prin surprindere pe șoferi. De data aceasta, însă o prevedere vine &i...

LA MULȚI ANI! IPS Teofan, Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani, împlinește astăzi 59 de ani!

astăzi, 07:58
431

A fost deseori numit "copilul de suflet" al PF Parinte Teoctist si privit drept viitorul Patriarh al Romaniei. A batut drumurile Moldovei si ale Botosanilor, impreuna cu PF Teoctist, si a prins drag d...