Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Un botoșănean a fost salvat în ultimul moment de cadrele medicale după ce a stat o noapte afară în frig, în propria curte. Bărbatul, de 39 de ani, din oraşul Săveni a fost adus la UPU în stare critică. 

Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Temperatura corpului era sub 26 de grade şi persoanele care l-au găsit au încercat iniţial să îl încălzească cu apă caldă, însă i-au făcut mai mult rău, acesta suferind arsuri. 

„Pacientul prezenta o insuficienţă respiratorie acutizată, avea temperatura exterioară sub 26 de Grade Celsius, dar cu arsuri de gradele I şi II după ce persoanele care l-au găsit au încercat să îl încălzească cu sticle cu apă clocotită”, a percizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Bărbatul a fost introdus într-o pătură specială, cu aer cald, care trebuie să ridice temperatura corpului cu doar un grad pe oră, pentru a nu supune organele unui șoc. Pentru că temperatura corpului era extrem de scăzută, cadrele medicale au recurs la mai multe metode speciale pentru încălzirea victimelor hipotermiei.

Bărbatului i-au fost aplicate perfuzii calde, acestea având menirea de a încălzi sângele şi organele interne, astfel că după mai bine de 10 ore, temperatura sa se apropia de 35 de Grade Celsius.

Medicii au fost nevoiţi să îl şi intubeze, după ce iniţial a intrat în stop respirator, fiind însă resuscitat cu succes. Ulterior, a fost trimis la Suceava, la Secţia de Neurochururgie a Spitalul Judeţean, fiind diagnosticat cu un hematom subdural şi hemoragie subarahnoidiană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elicopter SMURD solicitat să transporte la Iași un pacient cu traumatism cranian!

Joi, 26 Aprilie 2018
348

Elicopterul SMURD a aterizat joi, din nou, pe poligonul unității medicale de pe strada Petru Rareș din municipiul Botoșani, pentru a prelua un botoșănean care suferise un traumatism cranian....

Programul Cine Globe Botoșani, pentru perioada 27 aprilie - 3 mai!

Joi, 26 Aprilie 2018
300

Saptamana urmatoare vin la Cine Globe doua noi filme in avanpremiera: comedia savuroasa “I feel pretty”, in care Amy Schumer, in rol principal, crede ca este de belea, iar la polul opus, L...

Vineri, la Dorohoi: Conferință de informare în cadrul proiectului "Let’s Start Up Afacerea Ta!"

Joi, 26 Aprilie 2018
164

Vineri, 27 Aprilie 2018 va avea loc a treia conferință de informare privind programul de formare antreprenorială din cadrul proiectului "Let’s Start Up Afacerea Ta!", încep&ac...