Atenție la "turiștii" care vă ies în cale pe drumurile din județ. Ce a pățit o botoșăneancă!

Atenție la "turiștii" care vă ies în cale pe drumurile din județ. Ce a pățit o botoșăneancă!

O metodă de înșelăciune des folosită de escroci în multe zone ale României a apărut și în județul Botoșani. Rețeta este aceeași: mașină cu numere străine, un turist rătăcit (nu vorbește bine limba română), bine îmbrăcat, are nevoie urgentă de bani, deci este dispus să îți vândă ieftin un inel din aur. 

Impresionați de drama "turistului" (care uneori este italian, alteori turc), mulți sunt dispuși să ofere ajutorul cerut, adică să cumpere inelul. Tot misterul se risipește în momentul în care cumpărătorul merge să verifice calitatea aurului care, de fiecare dată, se dovedește a fi... o tinichea.

De o astfel de pățanie a avut parte o botoșăneancă, chiar zilele trecute. După ce și-a dat seama că a fost înșelată de un escroc, a decis să povestească prin ce a trecut, în speranța că nu vor mai cădea și alți botoșăneni în plasa acestuia. 

"Ieri, pe drumul Botoșani-Săveni, mergând spre Botoșani, pe la Unțeni era o mașină de culoare neagră, cu numere străine. Facea semn în disperare să opresc mașina, eram cu soțul. Am oprit... vine la geam la mașină, îmi dă un ghiul și imi spune ca el este din Istanbul și că nu vorbește bine limba română, și să îi dau 200 lei pe el că are nevoie urgent de bani că nu are cu ce să ajungă nu știu unde. I-am dat banii.... Individul era îmbrăcat la cravată, cămașă, elegant. Când am ajuns la amanet cu ghiulul să văd dacă e de aur, nu era de aur. Din câte am auzit e un clan aici pus la cale, pe mai multe drumuri din județ!", ne-a transmis botoșăneanca, aceasta trimițând oferind redacției și o fotografie cu ghiulul pe care a plătit 200 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
294

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
508

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...