Anchetă a Poliției, după ce un copil de un an și jumătate, din Păltiniș, a murit din cauza unui grăunte de popcorn

Anchetă a Poliției, după ce un copil de un an și jumătate, din Păltiniș, a murit din cauza unui grăunte de popcorn

Inspectoratul de Poliție Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Botoșani au declanșat anchete, după ce un copil în vârstă de un an și jumătate din localitatea Păltiniș a murit.

Polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, după ce medicii au stabilit că băiatul ar fi decedat din cauza unui grăunte de popcorn. „A fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Se efectuează cercetări și se așteaptă rezultatul necropsiei, însă nu există suspiciuni cu privire la decesul copilului”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Maria Carp.

În acest caz, a fost declanșată o anchetă și de către reprezentanții DGASPC Botoșani. Inspectorii instituției vor merge la locuința familiei din Păltiniș, pentru a verifica în ce situație se află celălalt copil al familiei, o fetiță de 3 ani. Conducerea DGASPC Botoșani spune că, la începutul anului, a mai fost declanșată o anchetă în această familie, după ce bunica a reclamat faptul că cei doi copii nu ar fi bine îngrijiți de mamă, însă plângerea a fost retrasă, iar ancheta închisă. „În cazul acestei familii am avut o sesizare la începutul anului făcută de bunică. Ea a reclamat faptul că cei doi copii ar fi neglijați. Am declanșat o anchetă împreună cu reprezentanții primăriei din localitate. Lucrurile s-au îmbunătățit, după ce tatăl, care este șofer de tir, a revenit acasă. Am verificat de mai multe ori copiii, erau bine îngrijiți, aveau căldură, era curat și dosarul a fost închis, după ce bunica și-a retras plângerea și a promis că se implică și ea mai mult. Am declanșat o nouă anchetă după ce băiețelul de un an și jumătate ar fi mâncat un grăunte de popcorn, care a ajuns în trahee, apoi în plămâni și a provocat copilului un stop cardio-respirator”, a declarat, pentru Mediafax, directorul adjunct al DGASPC Botoșani, Alexandru Colbu.

În funcție de condițiile găsite în locuința familiei, reprezentanții DGASPC vor decide dacă trebuie luate măsuri pentru protecția fetiței.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
306

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
521

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
154

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...