ACUM: Incendiu devastator în Mesteacăn, zeci de salvatori la fața locului (video)

ACUM: Incendiu devastator în Mesteacăn, zeci de salvatori la fața locului (video)

Un incendiu de proporții a izbucnit în localitatea Mesteacăn, din comuna Corni, în județul Botoșani. Trei locuințe au fost cuprinse de flăcări, la fața locului acționând zeci de pompieri și voluntari.

Alarma s-a dat în jurul orei 11:00. La ora scrierii prezentei, intervin patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, la care se adaugă Serviciile de pompieri voluntari din Corni și din Vorona.

Au fost direcționate inclusiv o ambulanță SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Actualizare, 12:12:

Dintre cei circa 40 de oameni care luptă cu flăcările, 19 sunt pompieri militari. Intervenția este una de durată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISJU).

„Flăcările s-au propagat repeziciune de la o clădire la alta din cauza vântului care bate cu putere, în rafală, dar și din cauza distanței mici dintre construcții. Intervenția este una dificilă și de durată din cauza suprafeței mari afectate, dar și a cantității mari de materiale combustibile din gospodărie”, a transmis ofițerul Dorina Lupu, reprezentantul IJSU Botoșani.

Deocamdată, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Actualizare, 12:22:

În sprijin, a venit și un echipaj de pompieri al IJSU Suceava.

Actualizare, 19:35:

Incendiul din Mesteacăn, lichidat după șapte ore de eforturi. Pagube de 500.000 de lei







 

 

 

Spune-ne opinia ta