Accident cu cinci victime la Dersca. Doi adulţi şi trei copii au ajuns la spital

Un grav accident de circulaţie s-a produs, sâmbătă după-amiază, în localitatea Dersca. Evenimentul s-a soldat cu cinci victime ce au fost transportate la spital. 

Accident cu cinci victime la Dersca. Doi adulţi şi trei copii au ajuns la spital

   FOTO Arhiva

Şoferul unui autoturism Skoda, un tânăr de 32 de ani, circula pe un drum sătesc şi la o intersecţie nu a acordat prioritate unui autoturism Opel ce circula regulamentar.

În urma impactului, atât şoferul maşinii Skoda, cât şi o femeie de pe scaunul din dreapta, precum şi trei copii, de 5, 8 şi 16 ani, au fost răniţi, fiind transportaţi la spital. Poliţiştii sosiţi la faţa locului i-au testat pe ambii şoferi cu etilotestul şi rezultatul a ieşit zero. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Poliţiştii atrag atenţia asupra conduitei la volan pe drumurile acoperite cu zăpadă. 

Iată recomandările poliţiştilor rutieri:

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

 Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Daţi dovadă de mult discernământ referitor la oportunitatea plecării dumneavoastră.

Anticiparea este esențială în condiţii de iarnă, de aceea încetiniţi prin frână de motor înainte de a ajunge în aceste zone şi nu acţionaţi frâna dacă simţiţi că maşina începe să derapeze uşor.Mare atenţie la cum conduceţi, mare atenţie la cei din jur şi la orice obstacole vă ies în cale, precum şi la starea drumului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
68

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
118

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
1151

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....