Solicitarea unui consilier local către directorii de școli din municipiul Botoșani!

Diferențele mari între unitățile de învățământ din municipiul Botoșani în ceea ce privește numărul de burse de performanță acordate în acest an școlar au intrat în atenția unui consilier local.

Solicitarea unui consilier local către directorii de școli din municipiul Botoșani!

Consilierul liberal Paul Octav a venit cu propunerea ca directorii de școli, atunci când vin și solicită un anumit număr de burse, să facă și o prezentare a performanțelor elevilor pentru care se cer aceste burse.

Octav a arătat că Liceul cu Program Sportiv se află în topul unităților cu cel mai mare număr de burse de performanță, aproape 100, în timp ce la Colegiul Național M. Eminescu, unde sunt elevi cu rezultate excepționale la concursuri și olimpiade, se acordă doar 17 burse de performanță.

"Școala cu cele mai multe burse de performanță depășea școala de pe locul doi cu 500%. Cred că nu ar fi rău să le solicităm directorilor unităților de învățământ să ne prezinte, să ne descrie performanța. Este păcat să nu cunoaștem o performanță remarcabilă. 88 de burse de performanță la Liceul cu Program Sportiv, iar următorul este Colegiul Național "Mihai Eminescu" cu 17 burse de performanță. Pentru binele comunității ar trebui să cunoaștem și noi performanța atât de la Liceul cu Program Sportiv, cât și de la Colegiul M. Eminescu, de la Colegiul Laurian. Este o performanță remarcabilă...", a spus Paul Octav.  

Cuantumul bursei de performanță este de 150 de lei.

 

Spune-ne opinia ta