"Și eu pot să vorbesc frumos!", în Penitenciarul Botoșani!

Proiectul de față și-a propus să încurajeze participanții să-și exprime gândurile, emoțiile, sentimentele, să ofere feedback într-un mod constructiv, să-și îmbunătățească abilitățile de transmitere a unor idei într-un mod organizat, să fie capabili la final să susțină un discurs în fața unei audiențe.

"Și eu pot să vorbesc frumos!", în Penitenciarul Botoșani!

Motto: „Dacă nu poți explica unui copil de 6 ani, înseamnă 
că nici tu nu ai înțeles.”
(Albert Einstein)

Pe 22 iunie 2018, începând cu ora 10.30, Penitenciarul Botoșani este gazda unei parade a discursurilor a patru persoane condamnate, reunite sub titlul "Și eu pot să vorbesc frumos!", demers susținut cu aportul voluntarilor clubului Toastmasters Botoșani.

Comunicarea este elementară pentru a putea interacționa cu toți cei care ne înconjoară, devenind astfel o abilitate care se poate învăța și perfecționa încontinuu. La data prezentă, în lucrul cu persoanele custodiate în unitățile penitenciare, se poate constata o reală nevoie de formare și/sau dezvoltare a abilităților sociale respectiv îmbunătățirea abilităților de comunicare, în contextul în care există situații izolate în care deținuți cu diverse carențe de comunicare care au condus la anumite situații conflictuale.  

Aprecierea celor din jur poate contribui la îmbunătăţirea imaginii de sine a persoanelor care ajung în detenţie, iar participarea la activităţi, organizate în interiorul, dar şi în exteriorul locului de deţinere, pot oferi oportunităţi de învățare, de dezvoltare a abilităților de comunicare, relaționare, de gestionare a situațiilor conflictuale și de rezolvare de probleme.

Proiectul de față și-a propus să încurajeze participanții să-și exprime gândurile, emoțiile, sentimentele, să ofere feedback într-un mod constructiv, să-și îmbunătățească abilitățile de transmitere a unor idei într-un mod organizat, să fie capabili la final să susțină un discurs în fața unei audiențe. Demersurile de acest tip, derulate de specialiști, facilitează reinserţia socială a persoanelor private de libertate prin participarea acestora la activităţi menite să contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, îmbunătăţirea imaginii de sine și la creșterea încrederii în propria persoană. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

Luni, 16 Iulie 2018
739

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

Luni, 16 Iulie 2018
159

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

Luni, 16 Iulie 2018
402

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...