"Și eu pot să vorbesc frumos!", în Penitenciarul Botoșani!

Proiectul de față și-a propus să încurajeze participanții să-și exprime gândurile, emoțiile, sentimentele, să ofere feedback într-un mod constructiv, să-și îmbunătățească abilitățile de transmitere a unor idei într-un mod organizat, să fie capabili la final să susțină un discurs în fața unei audiențe.

"Și eu pot să vorbesc frumos!", în Penitenciarul Botoșani!

Motto: „Dacă nu poți explica unui copil de 6 ani, înseamnă 
că nici tu nu ai înțeles.”
(Albert Einstein)

Pe 22 iunie 2018, începând cu ora 10.30, Penitenciarul Botoșani este gazda unei parade a discursurilor a patru persoane condamnate, reunite sub titlul "Și eu pot să vorbesc frumos!", demers susținut cu aportul voluntarilor clubului Toastmasters Botoșani.

Comunicarea este elementară pentru a putea interacționa cu toți cei care ne înconjoară, devenind astfel o abilitate care se poate învăța și perfecționa încontinuu. La data prezentă, în lucrul cu persoanele custodiate în unitățile penitenciare, se poate constata o reală nevoie de formare și/sau dezvoltare a abilităților sociale respectiv îmbunătățirea abilităților de comunicare, în contextul în care există situații izolate în care deținuți cu diverse carențe de comunicare care au condus la anumite situații conflictuale.  

Aprecierea celor din jur poate contribui la îmbunătăţirea imaginii de sine a persoanelor care ajung în detenţie, iar participarea la activităţi, organizate în interiorul, dar şi în exteriorul locului de deţinere, pot oferi oportunităţi de învățare, de dezvoltare a abilităților de comunicare, relaționare, de gestionare a situațiilor conflictuale și de rezolvare de probleme.

Proiectul de față și-a propus să încurajeze participanții să-și exprime gândurile, emoțiile, sentimentele, să ofere feedback într-un mod constructiv, să-și îmbunătățească abilitățile de transmitere a unor idei într-un mod organizat, să fie capabili la final să susțină un discurs în fața unei audiențe. Demersurile de acest tip, derulate de specialiști, facilitează reinserţia socială a persoanelor private de libertate prin participarea acestora la activităţi menite să contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, îmbunătăţirea imaginii de sine și la creșterea încrederii în propria persoană. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
74

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
67

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...