Profesorii botoșăneni au contestat salariile la primării și la Inspectoratul Școlar Județean

Deciziile de salarizare emise în unitățile de învățământ botoșănene pentru luna ianuarie, când s-a aplicat o majorare de 15%, au fost contestate de angajații din sistem atât la primării, cât și la Inspectoratul Școlar Județean, potrivit lui Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI).

Profesorii botoșăneni au contestat salariile la primării și la Inspectoratul Școlar Județean

Marea nemulțumire a salariaților din sistemul de învățământ este că majorarea s-a calculat la salariul de bază, fără a se ține cont de sporuri. 

Liderul LSI a precizat că se fac demersuri și pentru deschiderea unei acțiuni în instanță pentru a se acorda salariile cuvenite, conform legislației în vigoare. 

"Parcurgem etapele legale și ne vom adresa instanței. Ar fi o discuție în cadrul Comisiei de muncă din Parlament astăzi pe această temă dar suntem sceptici că se va găsi vreo soluție acolo. Soluția din punctul nostru de vedere este la Ministerul Educației numai că și acolo depind de Ministerul de Finanțe, de Ministerul Muncii. Perspectiva rezolvării prin Legea salarizării unitare mi se pare prea îndepărtată pentru a lăsa lucrurile. Oamenii au înțeles modul în care s-a calculat și că acest calcul este greșit și au contestat la școli, la ordonatorii de credite, la primării și la Inspectoratul Școlar. Vom face plângere prealabilă și vom introduce și ministerul având în vedere că el este cel care gestionează aplicația de calcul a salariilor", a precizat Liviu Axinte. 

Angajații din educație au primit la salariu în plus sume nete cuprinse între 20 și 300 de lei.

 

Spune-ne opinia ta