Profesorii botoșăneni au contestat salariile la primării și la Inspectoratul Școlar Județean

Deciziile de salarizare emise în unitățile de învățământ botoșănene pentru luna ianuarie, când s-a aplicat o majorare de 15%, au fost contestate de angajații din sistem atât la primării, cât și la Inspectoratul Școlar Județean, potrivit lui Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI).

Profesorii botoșăneni au contestat salariile la primării și la Inspectoratul Școlar Județean

Marea nemulțumire a salariaților din sistemul de învățământ este că majorarea s-a calculat la salariul de bază, fără a se ține cont de sporuri. 

Liderul LSI a precizat că se fac demersuri și pentru deschiderea unei acțiuni în instanță pentru a se acorda salariile cuvenite, conform legislației în vigoare. 

"Parcurgem etapele legale și ne vom adresa instanței. Ar fi o discuție în cadrul Comisiei de muncă din Parlament astăzi pe această temă dar suntem sceptici că se va găsi vreo soluție acolo. Soluția din punctul nostru de vedere este la Ministerul Educației numai că și acolo depind de Ministerul de Finanțe, de Ministerul Muncii. Perspectiva rezolvării prin Legea salarizării unitare mi se pare prea îndepărtată pentru a lăsa lucrurile. Oamenii au înțeles modul în care s-a calculat și că acest calcul este greșit și au contestat la școli, la ordonatorii de credite, la primării și la Inspectoratul Școlar. Vom face plângere prealabilă și vom introduce și ministerul având în vedere că el este cel care gestionează aplicația de calcul a salariilor", a precizat Liviu Axinte. 

Angajații din educație au primit la salariu în plus sume nete cuprinse între 20 și 300 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Siret: “Renunţăm la o parte din lucrări”

Joi, 19 Octombrie 2017
1937

Directoul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Siret, Mihai Talpău, prezent la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că se va renunţa la o parte din lucră...

Prefectul Dan Şlincu către reprezentanţii Apelor Siret: “Nu voi accepta să fie sistată furnizarea apei nici măcar o oră în plus datorită incompetenţei. Nu trebuia să începeţi lucrarea”

Joi, 19 Octombrie 2017
3415

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu, a avut, joi seară, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, o poziţie extrem de tranşantă la adresa repreze...

De ce s-a ajuns la oprirea generală a apei! " Facem tot posibilul ca de vineri să începem furnizarea apei într-un regim normal”

Joi, 19 Octombrie 2017
8529

Directorul societăţii Nova Apaserv, Albert Tănase, a explicat de ce s-a luat decizia de oprire generală a apei, ţinând să precizeze că toată această situaţie nu poate fi imputată oper...