Ministrul Educației, APEL către profesorii care au anunțat că vor boicota Evaluarea Națională!

Ministrul Educației, APEL către profesorii care au anunțat că vor boicota Evaluarea Națională!
Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, face apel la sindicalişti să nu blocheze simularea Evaluării Naţionale. Mai exact, Ministerul Educaţiei Naţionale a emis un comunicat de presă în care face un apel către cadrele didactice, care au anunţat boicotarea simulării examenului de Evaluare Naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018.
 
„Urmare știrilor apărute în presă, potrivit cărora cadrele didactice din 1.100 unități de învățământ au optat să boicoteze simularea examenului de Evaluare Națională, Ministerul Educației Naționale transmite următoarele: Ministerul Educației Naționale este în contact permanent cu sindicatele din învățământ, iar deciziile pe care le luăm vin în urma consultării directe cu liderii federațiilor sindicale. De altfel și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor.
 
În ceea ce privește vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se dorește creșterea vârstei de pensionare, și nu scăderea ei. Tendința este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări să fie menținuți în activitate peste vârsta de pensionare. Așadar, boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic”, se arată în comunicatul de presă, emis de Ministerul Educaţiei.
 
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a anuțat duminică, 4 martie, că „în 1.100 de şcoli va fi boicotată simularea examenului de evaluare naţională”.
 
Totodată, ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că se află în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
12

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
168

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
28

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...