Mai mulți profesori acceptați la examenul de definitivat
BOTOSANI

Numărul cadrelor didactice din județul Botoșani, care vor susține examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2017, a crescut, în urma unei modificări ce a fost făcută în metodologia de organizare și desfășurare a acestui examen.

Mai mulți profesori acceptați la examenul de definitivat

Față de cei 144 de candidați care s-au înscris până în luna octombrie, când a fost data limită pentru înscrieri, altor 13 cadre didactice li s-a permis să se înscrie, fiind vorba de persoane care au mai susținut de trei ori definitivatul.

"În perioada 1-14 februarie au avut loc înscrierile candidaților care au solicitat susținerea probelor examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2017, în baza prevederilor OUG 96/2016, conform ordinului ministrului educației naționale nr. 3114 din 19 ianuarie 2017, privind modificarea și completarea metodologiei de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ. Au fost primite 13 dosare care au fost înregistrate în aplicație, patru învățători, trei educatori, trei profesori de matematică, doi profesori de psihopedagogie specială și un profesor de limba și literatura română. Acești candidați vor realiza ambele inspecții și vor realiza portofoliul până la 31 martie 2017 în vederea prezentării la examenul din aprilie 2017", a precizat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean. 

Pentru a putea susține proba scrisă, pe lângă condițiile privind vechimea efectivă de predare și calificativul Bine sau Foarte bine, candidaţii trebuie să îndeplinească şi criteriul mediei. Mai exact, media aritmetică a notelor finale la inspecţii şi portofoliu să fie minimum 8, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre probele respective.

Nota minimă de promovare a întregului examen a rămas 8 (opt), dar spre deosebire de sesiunile anterioare, în care nota la examen era rezultatul obţinut la proba scrisă, în sesiunea 2017 nota va fi calculată pe baza unei formule ce include notele de la inspecţiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal şi nota la proba scrisă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur ar vrea ca finanțarea instituțiilor de cultură să fie preluată de Ministerul Culturii

astăzi, 07:55
200

Primarul Cătălin Flutur consideră că Ministerul ar trebui să asigure, cel puțin partea de salarizare, și pentru instituțiile de cultură din orașele mici, nu numai din orașele cu bugete mari...

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
620

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
653

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...