Inspectorul general al IŞJ, despre cazul copilului discriminat de la Suliţa: "Incidentul a durat maxim 48 de ore. Am mediat conflictul"

Inspectorul general al IŞJ, despre cazul copilului discriminat de la Suliţa: "Incidentul a durat maxim 48 de ore. Am mediat conflictul"

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani susţine că a fost respectată legislaţia în ceea ce priveşte asigurarea protecţiei şi promovării drepturilor copilului în cazul elevului de 12 ani de la Şcoala din Suliţa, care suferă de cancer şi ai cărui părinţi au acuzat cadrele didactice de discriminare.

Gabriel Hârtie, inspectorul general al IŞJ Botoşani, susţine că incidentul a avut loc în urmă cu jumătate de an şi a fost mediat la vremea respectivă.

“Vom comunica și către instituţia Avocatul Poporului exact ceea ce au solicitat dumnealor. Vorbim de un incident neplăcut de acum aproximativ şase luni de zile, copilul respectiv a fost în excursia la care se face referire şi tot acel incident a durat maxim 48 de ore din momentul în care Inspectoratul  Şcolar a aflat decizia doamnei diriginte de a nu-l lua în excursie. Atunci am acţionat corespunzător, am mediat conflictul, Avocatul Poporului ştie că acolo a fost mediat conflictul”, a declarat Gabriel Hârtie.

 Într-un comunicat de presă dat în cursul acestei săptămâni, reprezentanţii Avocatului Poporului susțin că nu au fost depuse toate diligențele de către cei responsabili pentru asigurarea protecției și promovării drepturilor copilului. 

"Avocatul Poporului solicită Inspectoratului Școlar Botoșani și conducerii Școlii Gimnaziale Sulița să aplice corect legislația privind protejarea și promovarea drepturilor copilului.

Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu și efectuării unor anchete, după apariția în presă a unor articole în care se relata cazul unui copil de 12 ani, bolnav de cancer, căruia i-a fost refuzat dreptul de a merge în excursie, deși boala nu este transmisibilă. Mama băiatului a acuzat cadrele didactice de discriminare și a arătat că, după o luptă atât de grea cu boala, copilul trebuie să lupte și cu atitudinea profesorilor, părinților și elevilor, care îl izolează.

În urma anchetelor efectuate, Avocatul Poporului a constatat că autoritățile nu au depus diligențele necesare asigurării protecției și promovării drepturilor copilului. S-a mai constatat lipsa de cooperare între autoritățile publice în cazul protecției minorilor, mai precis a dreptului la viață și la integritate fizică și psihică, precum și existența premisei că asemenea cazuri există, se vor generaliza, iar autoritățile în măsură nu vor reacționa în mod corespunzător", se arată în comunicatul de presă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Salvatorii lui Ayan, felicitați de Ministerul Afarilor Interne! ”Voi cum ați reacționa?”

astăzi, 13:26
11

Așa începe povestea pe care reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au împărtășit-o cu mândrie:”După ore bune de căutări, au decis să caute în altă z...

Se întoarce iarna: Meteorologii anunță ninsori, lapoviță și ploi în următoarele zile!

astăzi, 13:22
49

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi, lapoviță și ninsori, în vigoare timp de două zile. La munte se va depune strat nou de zăpadă.Informarea meteorologică a intrat...

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
679

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...