Curs de dezvoltare a creativității la Botoșani. Zeci de cadre didactice specializate în cadrul unui program european (foto)

Curs de dezvoltare a creativității la Botoșani. Zeci de cadre didactice specializate în cadrul unui program european (foto)

Prima serie de cadre didactice a început cursurile în cadrul proiectului derulat de Asociația B-Right Media în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Botoșani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.

Proiectul lansat în mediul online la finele lunii trecute a intrat în perioada de implementare. Zeci de cadre didactice de la Botoșani au început cursurile de dezvoltare a creativității în cadrul programului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.

Este vorba așadar despre un proiect transfrontalier între România (Botoșani) și Ucraina (Cernăuți) care se va derula pentru o perioadă de 12 luni, cu un buget aprobat de UE în valoare totală de 220.197 euro.

Beneficiarul programului este Asociația B-Right Media din Botoșani care îi are ca parteneri în această provocare inedită pe: Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, Casa Corpului Didactic Botoșani și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți. Luni, 27 iulie 2020 de la ora 12:00 a început prima serie a cursului organizat în cadrul proiectului, cu participarea a 20 de cadre didactice de la Botoșani, care s-au înscris în prima serie.

A a doua serie, cu aceeași participare, va fi cursată la începutul lunii septembrie.

Locația aleasă pentru respectarea măsurilor sanitare este Complex Maria, terasa de lângă piscină, unde participanții la cursuri au fost așezați cu respectarea distanțării sociale.

La deschiderea cursului au ajuns la Botoșani și Bogdan Tănase, ofițer de monitorizare și implementare în cadrul Biroului Regional de Comunitare Transfrontalieră (BRCT) Suceava și Alina Elisei, ofițerul proiectului CreaFuture din cadrul BRCT.

„Este primul eveniment care se organizează în mediul normal, să-i spunem, în condițiile pandemiei. Cred că se poate organiza, noi știm proiectul, ne place că este această cooperare între mediul ONG și instituțiile de învățământ, atât pe partea română cât și pe cea ucraineană. Trebuie să spunem că este un proiect de cooperare transfrontalieră și sigur, de pe urma activităților la care dv participați vor beneficia și tinerii din Ucraina, nu doar cei din România”, a transmis Bogdan Tănase, din cadrul BRCT Suceava.

„Proiectul într-adevăr are activități foarte frumoase și sperăm din toată inima să le puteți realiza pe toate și cu drag o să venim în continuare și la următoarele activități”, a spus Alina Elisei, ofițerul proiectului CreaFuture din cadrul BRCT.

Au fost de asemenea prezenți și reprezentanții partenerului Casa Corpului Didactic (CCD) Botoșani, Dana Biolan, responsabil pentru organizarea cursului, Cristina Manoache, care se va ocupa de organizarea laboratoarelor non-formale, Felix Arhip asigură asistența tehnică dar și Sorin Luca, directorul instituției, în inedita calitate de cursant.

„Din punctul de vedere al partenerului CCD Botoșani, noi sprijim proiectul nu doar prin participarea la toate celelalte activități ci și prin organizarea cursului pentru dv. și urmare a cursului, vor fi laboratoarele non-formale pe care dv. le veți organiza după această perioadă”, a precizat Isabella Cantemir coordonator proiect, CCD Botoșani.

Proiectul este important și pentru CCD Botoșani prin prisma faptului că, pe lângă colaborarea tuturor actorilor implicați, instituția va asigura partea de sustenabilitate prin includerea cursului în oferta educațională județeană dar și a laboratoarelor non-formale ca activități științifice, metodice și culturale.

Formatorul cursului este Adriana Cojocaru, ajutată de consilierii de dezvoltare personală, Raluca Bălășcău și Alexandra Aolăriței.

În primul rând, înainte de intrarea în prima sesiune a cursului, participanților le-au fost aduse la cunoștință măsurile luate în contextul pandemiei.

Și li s-a recomandat totodată să anunțe orice schimbare la starea de sănătate, în timpul zilelor de curs.

Vom încerca din toate puterile noastre să respectăm măsurile din această perioadă, de protecție personală. După cum ați observat distanțarea fizică am încercat să o facem prin aranjamentul din locație, avem la dispoziție măști, dezinfectant. Există un loc special unde găsiți ori de câte ori simțiți nevoia materiale de dezinfecție”, a spus Adriana Cojocaru, formator în cadrul proiectului.

Cursurile se desfășoară în perioada 27 – 31 iulie 2020, în fiecare zi în intervalul 12:00 – 18:00.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
109

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
77

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
241

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...