Concurs: ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”, organizat de Colegiul Economic ”Octav Onicescu”! Vedetele au fost plăcintele ”poale-n brâu”, cozonacii și colțunașii!

Concurs: ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”, organizat de Colegiul Economic ”Octav Onicescu”! Vedetele au fost plăcintele ”poale-n brâu”, cozonacii și colțunașii!

Colegiul Economic ”Octav Onicescu”, condus astăzi de directorul Ion Huțanu și directorul adjunct Corina Valinciuc, se află zilele acestea la ceas aniversar. Se împlinesc 130 de ani de la înființare, perioadă în care învățământul economic botoșănean s-a remarcat prin diverse participări încununate de succes, la numeroase competiții și evenimente școlare.

În acest context aniversar, s-a desfășurat, la Uvertura Mall și concursul pe echipe  ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”. Partener în desfășurarea acestuia a fost și Fundația Eco-Ro-Tin, Botoșani care a asigurat, alături de Uvertura Mall, suportul logistic pentru buna desfășurare a concursului.

În cadrul concursului, elevii claselor a XI-a și a XII-a de la domeniul de pregătire Turism și Alimentație,  coordonați de profesorii lor, s-au organizat în 13 echipe. Fiecare echipă a tratat câte un subiect specific turismului și gastronomiei locale:  ”Tradiții și obiceiuri locale”, ”Personalități din Botoșani”, ”Tradiții și obiceiuri gastronomice” sau  ”Ghid turistic Botoșani”.

Juriul a apreciat că fiecare echipă s-a prezentat cu materiale bine realizate, cu elemente de originalitate și creativitate specifice vârstei, reușind să surprindă în mod plăcut asistența. Acesta a fost formată din cadre didactice, elevi și reprezentanții partenerilor, asigurând astfel prezența tuturor părților implicate. La finalul competiției, au fost acordate 3 premii și 2 mențiuni dar și premii speciale și diplome de participare.

Dincolo de caracterul de competiție, activitatea în sine a prezentat interes și atractivitate, dovadă stând numărul mare de participanți în calitate de susținători și spectatori. Standurile de prezentare ale echipelor au fost riguros și creativ amenajate, prezentând vizual repere consacrate ale specificului turistic botoșănean. Susținătorii cât și juriul au avut posibilitatea să deguste celebrele plăcinte ”poale-n brâu”, nu mai puțin celebrii cozonaci dar și colivă și colțunași. Toate acestea au oferit activității un caracter interactiv original.

Iată și câteva fotografii făcute cu această ocazie! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De asta ce spuneți? Un motan a fost dus la „carceră” de angajații unui adăpost, pentru că le ajuta pe celelalte pisici să evadeze! VIDEO

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
537

Un motan de 6 ani face adevărate furori pe internet, după ce a eliberat de nenumărate ori celelalte pisici din adăpostul de animale Friends for Life din Houston, Texas.Quilty a învățat...

Prăpăd la Veneția - două persoane au murit FOTO

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
934

Fenomenul de "aqua alta" de la Veneția a ajuns în aceste zile la cel mai mare nivel din ultimii 50 de ani. Fenomenul este des întâlnit în laguna Veneției, dar cu co...

Legea a fost promulgată: alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2020, anual, cu rata medie a inflației

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
1471

Astăzi a fost promulgată Legea prin care este majorată anual alocația pentru copii cu rata medie a inflaţiei. Astfel că de la 1 ianuarie 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inf...