Concurs: ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”, organizat de Colegiul Economic ”Octav Onicescu”! Vedetele au fost plăcintele ”poale-n brâu”, cozonacii și colțunașii!

Concurs: ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”, organizat de Colegiul Economic ”Octav Onicescu”! Vedetele au fost plăcintele ”poale-n brâu”, cozonacii și colțunașii!

Colegiul Economic ”Octav Onicescu”, condus astăzi de directorul Ion Huțanu și directorul adjunct Corina Valinciuc, se află zilele acestea la ceas aniversar. Se împlinesc 130 de ani de la înființare, perioadă în care învățământul economic botoșănean s-a remarcat prin diverse participări încununate de succes, la numeroase competiții și evenimente școlare.

În acest context aniversar, s-a desfășurat, la Uvertura Mall și concursul pe echipe  ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”. Partener în desfășurarea acestuia a fost și Fundația Eco-Ro-Tin, Botoșani care a asigurat, alături de Uvertura Mall, suportul logistic pentru buna desfășurare a concursului.

În cadrul concursului, elevii claselor a XI-a și a XII-a de la domeniul de pregătire Turism și Alimentație,  coordonați de profesorii lor, s-au organizat în 13 echipe. Fiecare echipă a tratat câte un subiect specific turismului și gastronomiei locale:  ”Tradiții și obiceiuri locale”, ”Personalități din Botoșani”, ”Tradiții și obiceiuri gastronomice” sau  ”Ghid turistic Botoșani”.

Juriul a apreciat că fiecare echipă s-a prezentat cu materiale bine realizate, cu elemente de originalitate și creativitate specifice vârstei, reușind să surprindă în mod plăcut asistența. Acesta a fost formată din cadre didactice, elevi și reprezentanții partenerilor, asigurând astfel prezența tuturor părților implicate. La finalul competiției, au fost acordate 3 premii și 2 mențiuni dar și premii speciale și diplome de participare.

Dincolo de caracterul de competiție, activitatea în sine a prezentat interes și atractivitate, dovadă stând numărul mare de participanți în calitate de susținători și spectatori. Standurile de prezentare ale echipelor au fost riguros și creativ amenajate, prezentând vizual repere consacrate ale specificului turistic botoșănean. Susținătorii cât și juriul au avut posibilitatea să deguste celebrele plăcinte ”poale-n brâu”, nu mai puțin celebrii cozonaci dar și colivă și colțunași. Toate acestea au oferit activității un caracter interactiv original.

Iată și câteva fotografii făcute cu această ocazie! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: La mulți ani, femeie

Joi, 4 Iunie 2020
122

La orele serii mai publicăm încă o poezie din cele primite pe adresa de e-mail a redacției noastre și ne bucurăm că am reluat această rubrică, pentru noi, minunată. Vă dorim lectură p...

Srilankezii abandonaţi la aeroport au fost concediaţi cu încălcarea gravă a Codului Muncii de către firma din Botoșani

Joi, 4 Iunie 2020
391

Confecţionerii din Sri Lanka ajunşi în mijlocul unui scandal naţional după ce au fost abandonaţi pe Aeroportul Otopeni au fost concediaţi de patronii fabricii din Botoşani fără a se res...

Botoșani, printre cele mai afectate de secetă județe din țară

Joi, 4 Iunie 2020
163

Comisiile de evaluare au întocmit până în prezent procese verbale de constatare a pagubelor produse de secetă pe o suprafaţă de 1,3 milioane de hectare, din cele 2,9 milioane car...