Concurs: ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”, organizat de Colegiul Economic ”Octav Onicescu”! Vedetele au fost plăcintele ”poale-n brâu”, cozonacii și colțunașii!

Colegiul Economic ”Octav Onicescu”, condus astăzi de directorul Ion Huțanu și directorul adjunct Corina Valinciuc, se află zilele acestea la ceas aniversar. Se împlinesc 130 de ani de la înființare, perioadă în care învățământul economic botoșănean s-a remarcat prin diverse participări încununate de succes, la numeroase competiții și evenimente școlare.

În acest context aniversar, s-a desfășurat, la Uvertura Mall și concursul pe echipe  ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”. Partener în desfășurarea acestuia a fost și Fundația Eco-Ro-Tin, Botoșani care a asigurat, alături de Uvertura Mall, suportul logistic pentru buna desfășurare a concursului.

În cadrul concursului, elevii claselor a XI-a și a XII-a de la domeniul de pregătire Turism și Alimentație,  coordonați de profesorii lor, s-au organizat în 13 echipe. Fiecare echipă a tratat câte un subiect specific turismului și gastronomiei locale:  ”Tradiții și obiceiuri locale”, ”Personalități din Botoșani”, ”Tradiții și obiceiuri gastronomice” sau  ”Ghid turistic Botoșani”.

Juriul a apreciat că fiecare echipă s-a prezentat cu materiale bine realizate, cu elemente de originalitate și creativitate specifice vârstei, reușind să surprindă în mod plăcut asistența. Acesta a fost formată din cadre didactice, elevi și reprezentanții partenerilor, asigurând astfel prezența tuturor părților implicate. La finalul competiției, au fost acordate 3 premii și 2 mențiuni dar și premii speciale și diplome de participare.

Dincolo de caracterul de competiție, activitatea în sine a prezentat interes și atractivitate, dovadă stând numărul mare de participanți în calitate de susținători și spectatori. Standurile de prezentare ale echipelor au fost riguros și creativ amenajate, prezentând vizual repere consacrate ale specificului turistic botoșănean. Susținătorii cât și juriul au avut posibilitatea să deguste celebrele plăcinte ”poale-n brâu”, nu mai puțin celebrii cozonaci dar și colivă și colțunași. Toate acestea au oferit activității un caracter interactiv original.

Iată și câteva fotografii făcute cu această ocazie!







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciorba rădăuțeană inventată de o botoșăneancă, vezi rețeta AUTENTICĂ și cum se prepară!

Saturday, 5 July 2025

Cu toate că baza se aseamănă cu cea de ciorbă de burtă, ciorba rădăuțeană este o variantă mai ușoară și care se poate face oricând, nu doar de sărbători. Este un preparat gustos c...

Gestul unui ”iubitor” de animale din Botoșani: ”Decât să dau niște bani, mai bine o arunc…”

Saturday, 5 July 2025

A îngriji o pisică este de cele mai multe ori o experiență plină de bucurie, dar această bucurie vine la pachet și cu responsabilități. Nu la fel a gândit un botoșănean care a...

Tabere în parohiile din Botoșani pentru sute de copii!

Saturday, 5 July 2025

În cadrul proiectului „Tabăra din pridvorul satului”, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care își propune organizarea a 120 de tabere în comunități rurale și urb...