Alma Iuliana, botoșăneanca de 10: Secretul reușitei la Bacalaureat!

Alma Iuliana Grosu, elevă a Colegiului Național "Mihai Eminescu", a cules, marți, roadele anilor de studiu, fiind singura absolventă de clasa a XII-a din județul Botoșani care a obținut media 10 la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat.

Alma Iuliana, botoșăneanca de 10: Secretul reușitei la Bacalaureat!

Alma Iuliana Grosu

A fost notată cu 10 pe linie la Limba și literatura română, Matematică și Anatomie și fiziologie umană, disciplinele la care a susținut examenul, și spune că acest rezultat deosebit se datorează în mare măsură părinților dar și prietenilor care i-au stat alături în drumul spre performanță.

Alma Iuliana se descrie ca fiind o persoană "ambițioasă și perseverentă", iar pentru examenul de Bacalaureat a început pregătirile intense încă din vacanța dinaintea clasei a XII-a.

"Sunt o persoana ambitioasa si perseverenta. Aceste calitati se completeaza una pe cealalta, se sustin reciproc si mi-au oferit un sentiment de echilibru care m-a ajutat sa obtin acest rezultat la examenul de Bacalaureat. De asemenea, am avut parte de sprijinul neconditionat al parintilor si al prietenilor, alaturi de care mi-am petrecut timpul liber si care mi-au fost si parteneri de studiu. Am invatat constant pe parcursul celor 4 ani de liceu, iar pentru examenul de Bacalaureat am inceput sa ma pregatesc cu cateva saptamani inainte de a intra in anul terminal, inca din vacanta. Am lucrat pe parcursul clasei a 12-a variante la cele 3 materii la care urma sa sutin probele scrise, iar eseurile, care ii sperie pe multi elevi, le-am invatat, in mare parte, cu o luna inainte de examen", a declarat, pentru Stiri.Botosani.ro, Alma Iuliana Grosu.

Și nu se oprește aici cu învățatul, chiar dacă vacanța abia începe. Urmează o etapă extrem de importantă din viața Almei, admiterea la facultate. Îți dorește să urmeze o carieră în domeniul juridic, motiv pentru care se pregătește pentru admiterea la Facultatea de Drept.

"Imi doresc sa imi construiesc o cariera in domeniul juridic. La sfarsitul lunii iulie urmeaza sa sustin examenul de admitere la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Visul meu este sa devin magistrat si sper din tot sufletul sa mi-l indeplinesc", ne-a mai spus Alma Iuliana Grosu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

astăzi, 12:29
506

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1527

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6525

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...