Alma Iuliana, botoșăneanca de 10: Secretul reușitei la Bacalaureat!

Alma Iuliana Grosu, elevă a Colegiului Național "Mihai Eminescu", a cules, marți, roadele anilor de studiu, fiind singura absolventă de clasa a XII-a din județul Botoșani care a obținut media 10 la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat.

Alma Iuliana, botoșăneanca de 10: Secretul reușitei la Bacalaureat!

Alma Iuliana Grosu

A fost notată cu 10 pe linie la Limba și literatura română, Matematică și Anatomie și fiziologie umană, disciplinele la care a susținut examenul, și spune că acest rezultat deosebit se datorează în mare măsură părinților dar și prietenilor care i-au stat alături în drumul spre performanță.

Alma Iuliana se descrie ca fiind o persoană "ambițioasă și perseverentă", iar pentru examenul de Bacalaureat a început pregătirile intense încă din vacanța dinaintea clasei a XII-a.

"Sunt o persoana ambitioasa si perseverenta. Aceste calitati se completeaza una pe cealalta, se sustin reciproc si mi-au oferit un sentiment de echilibru care m-a ajutat sa obtin acest rezultat la examenul de Bacalaureat. De asemenea, am avut parte de sprijinul neconditionat al parintilor si al prietenilor, alaturi de care mi-am petrecut timpul liber si care mi-au fost si parteneri de studiu. Am invatat constant pe parcursul celor 4 ani de liceu, iar pentru examenul de Bacalaureat am inceput sa ma pregatesc cu cateva saptamani inainte de a intra in anul terminal, inca din vacanta. Am lucrat pe parcursul clasei a 12-a variante la cele 3 materii la care urma sa sutin probele scrise, iar eseurile, care ii sperie pe multi elevi, le-am invatat, in mare parte, cu o luna inainte de examen", a declarat, pentru Stiri.Botosani.ro, Alma Iuliana Grosu.

Și nu se oprește aici cu învățatul, chiar dacă vacanța abia începe. Urmează o etapă extrem de importantă din viața Almei, admiterea la facultate. Îți dorește să urmeze o carieră în domeniul juridic, motiv pentru care se pregătește pentru admiterea la Facultatea de Drept.

"Imi doresc sa imi construiesc o cariera in domeniul juridic. La sfarsitul lunii iulie urmeaza sa sustin examenul de admitere la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Visul meu este sa devin magistrat si sper din tot sufletul sa mi-l indeplinesc", ne-a mai spus Alma Iuliana Grosu.

 

 

Spune-ne opinia ta