Alma Iuliana, botoșăneanca de 10: Secretul reușitei la Bacalaureat!

Alma Iuliana Grosu, elevă a Colegiului Național "Mihai Eminescu", a cules, marți, roadele anilor de studiu, fiind singura absolventă de clasa a XII-a din județul Botoșani care a obținut media 10 la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat.

Alma Iuliana, botoșăneanca de 10: Secretul reușitei la Bacalaureat!

Alma Iuliana Grosu

A fost notată cu 10 pe linie la Limba și literatura română, Matematică și Anatomie și fiziologie umană, disciplinele la care a susținut examenul, și spune că acest rezultat deosebit se datorează în mare măsură părinților dar și prietenilor care i-au stat alături în drumul spre performanță.

Alma Iuliana se descrie ca fiind o persoană "ambițioasă și perseverentă", iar pentru examenul de Bacalaureat a început pregătirile intense încă din vacanța dinaintea clasei a XII-a.

"Sunt o persoana ambitioasa si perseverenta. Aceste calitati se completeaza una pe cealalta, se sustin reciproc si mi-au oferit un sentiment de echilibru care m-a ajutat sa obtin acest rezultat la examenul de Bacalaureat. De asemenea, am avut parte de sprijinul neconditionat al parintilor si al prietenilor, alaturi de care mi-am petrecut timpul liber si care mi-au fost si parteneri de studiu. Am invatat constant pe parcursul celor 4 ani de liceu, iar pentru examenul de Bacalaureat am inceput sa ma pregatesc cu cateva saptamani inainte de a intra in anul terminal, inca din vacanta. Am lucrat pe parcursul clasei a 12-a variante la cele 3 materii la care urma sa sutin probele scrise, iar eseurile, care ii sperie pe multi elevi, le-am invatat, in mare parte, cu o luna inainte de examen", a declarat, pentru Stiri.Botosani.ro, Alma Iuliana Grosu.

Și nu se oprește aici cu învățatul, chiar dacă vacanța abia începe. Urmează o etapă extrem de importantă din viața Almei, admiterea la facultate. Îți dorește să urmeze o carieră în domeniul juridic, motiv pentru care se pregătește pentru admiterea la Facultatea de Drept.

"Imi doresc sa imi construiesc o cariera in domeniul juridic. La sfarsitul lunii iulie urmeaza sa sustin examenul de admitere la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Visul meu este sa devin magistrat si sper din tot sufletul sa mi-l indeplinesc", ne-a mai spus Alma Iuliana Grosu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

astăzi, 12:55
189

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...

Posturi de şefi desfiinţate la Urban Serv!

astăzi, 12:24
469

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în noua organigramă nu se mai regăsesc 25 de posturi, dintre care şase sunt de conducere. Majoritatea persoanelor care ocupau aceste posturi...

Patinoar pe trotuare! Reproşuri la adresa societăţii Urban Serv – FOTO

astăzi, 11:25
299

Oamenii au sesizat situaţia pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro şi spun că mai multe persoane au căzut după ce au alunecat pe gheaţa de pe trotuare şi susţin că nu este normal să fie o as...